IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

VW Golf R получи 450 коня под капака

Manhart RS 450 е алтернатива на заводски модел, който не видя бял свят

Golf 7 R скоро ще бъде спрян от производство, а в момента могат да бъдат поръчани последни останали на склад бройки. Затова и скоро едва ли ще видим тунинг-програма за него. Германската фирма Manhart обаче направи последен опит да подобри спортния модел.

 

Manhart RS 450

 

Manhart обикновено се занимава с автомобили от Мюнхен, но ще им простим залитането по Golf. Последното им творение, наречено RS 450 е модел от преди фейслифта и съответно без филтър за твърди частици, чиято серийна мощност бе 310 к.с. С филтър мощността бе 10 к.с. по-малко.

Volkswagen представи и мощен Golf R400/R420, който обаче не влезе в серийно производство. Сега Manhart предлага алтернатива.

Пакетът RS 450 се състои от по-голям турбокомпресор, обновена моторна електроника, както и нова ауспухова система от карбон. Мощността на двулитровия четирицилиндров агрегат нараства до 450 к.с. и 500 Нм. Това е повече от мощността на двулитровия мотор на Mercedes-AMG A 45 S (421 к.с.).

 

Manhart RS 450

 

С помощта на ново средно гърне и други промени в ауспуховата система, като катализатор с 300 клетки, Manhart вади от Golf R брутален звук. За износ се предлага и система без катализатор и по желание заместваща тръба за филтъра за твърди частици.

Промените във външния вид на Manhart RS 450 са малки в сравнение с оригинала. Каросерията е снижена с пружини H&R, отпред е добавен спойлер, а гумите са във формат 19 цола.

Снимки: Manhart

 

Вижте още снимки в галерията:

 

0 от 500