IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Китайци правят премиум-седан в ретро-стил

Hongqi L7 ще се конкурира с Mercedes-Benz S-Class и BMW 7-Series

Китайската марка Hongqi разработва премиум-седан, който е в стила на автомобилите от миналия век. Изданието Chejiahao публикува снимки на пълноразмерен макет и рендери на модела, който ще се казва L4. На пазара в Китай той ще трябва да се конкурира с Mercedes-Benz S-Class и BMW 7-Series.


Hongqi L7


Ако се съди по публикуваните изображения на прототипа Hongqi L4, това ще бъде „гражданска“ версия на флагманския седан L5, който вози президента на Китай Си Цзинпин. Той продължава да остава верен на лимузините в съветския стил и това се вижда от L4, който има известна прилика с популярната „Волга М21“.

Брандът Hongqi (в превод от китайски „Червено знаме“) принадлежи на държавния концерн FAW, като произвежда правителствени автомобили още от 1958 г. През 2018 г. марката разшири гамата предлагани модели в опит за привличане на нови клиенти. Сред тези модели е и L4, който получава  отварящи се едни срещу други врати в стила на Rolls-Royce. 


Hongqi L7


Едновременно със седана китайската компания разработва и луксозно купе, като и двата автомобила ще получат луксозен салон с дърво и кожа, в който основна роля ще играе големия преден приборен панел на мултимедийна система в стила на електромобилите на Tesla.

Технически детайли не се разкриват, но е известно, че под капака на Hongqi L4 e разположен 4,0-литров турбо V8 с мощност 400 к.с. В основата на китайския силов агрегат е двигател на Toyota.

Плановете на компанията, която в началото на годината показа луксозната лимузина в съвременен стил H9, предвиждат разработката на 21 нови модела до 2025 г. Ежегодните продажби трябва да достигнат 100 000 продажби.

Снимки: Autohome

0 от 500