IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Genesis предизвика германците с G80

Новото поколение на луксозния седан излиза с избор от 3 мотора

Луксозната марка на корейския производител Hyindai – Genesis, представи второто поколение на седана G80. Според създателите на автомобила, той ще открие нова страница в историята на бранда, а като главни конкуренти се сочат BMW 5-Series и Mercedes-Benz E-Class.

Дължината на седана е 4995 мм, широчината – 1925 мм, а височината – 1465 мм. Разстоянието между двете оси достига 3010 мм. Благодарение на използването на нова платформа и на олекотени материали в конструкцията, новият G80 е със 110 кг. по леко от предшественика си.


Genesis G80


В дизайна на екстериора на автомобила се виждат черти от кросоувъа G80, като това се отнася най-вече сдвоената конструкция на главната оптика, като и петоъгълната решетка на радиатора. Трябва да бъдат отбелязани още удълженият капак, както и големите 20-цолови джанти. 

Доста иновационен е интериорът на автомобила. Специално за G80 е разработен 3D-цифров приборен панел, който се комбинира с мултимедийна система с 14,5-инчов екран. Тя работи със сервизите Apple CarPlay и Android Auto.  Обърнато е вниманието и оформлението на предните стойки, които са така разположени, че да подобрят видимостта пред шофьора.

Още снимки - вижте в галерията:


Гамата двигатели включва 3 агрегата. Базовият е 2,5-литров турбомотор с 300 к.с. Клиентите могат да избират и по-мощен бензинов – 3,5-литров V6 с 357 к.с., както и 2,2-литров дизел с 207 к.с.

Продажбите на новия G80 стартират в Южна Корея, а на пазарите  в САЩ и Канада седанът ще се появи в края на годината. Дебютът му в Европа ще е през 2021 г.

Снимки: Genesis

0 от 500
  • #13
    2 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Бе това Hyinday неква нова марка ли е, какво е!?!
  • #12
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Кико ( преди 3 години )
    Дженезис е най-добрия автомобил за 2019та в Америка. Пък нека я плюят хора с 25 годишни таралясници. Смешници
  • #11
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Супер! ( преди 3 години )
    Ей браво! Можело да се проектира нещо хубаво с обща идея на формата от начало до край. И само V6 и нагоре. 4-цилиндриви ярмомелки, еле пък дизелогрухтер (олеле) никога не може да бъде премиум. Само многоцилиндрови екзотики и електродвигатели имат място в 21 век!
  • #10
    5 rate up comment 8 rate down comment
    Брандо ( преди 3 години )
    Това недоразумение ще фалира в Европа ! Помнете ми думата !
  • #9
    7 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Вътре е супер. Воланът само е грозен, но е направен така, за да има по-голям отвор през който спокойно да се вижда таблото и приборите, което от своя страна е практично. Отвън обаче е доста зле. Има някаква смесица от стилове и все едно са работили няколко независими екипа дизайнери, които са отговаряли за различни части и когато са станали готови са се събрали и са залепили готовите елементи. Наистина е много зле външно. Бие на нещо евтино и китайско. Освен в Азия на друго място едва ли ще успе
  • #8
    5 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Единствено 3-та серия на BMW е красива, още от първото поколение. 5-та и 7-*** серия никога не са били красиви, а грозни и банални. Да не говорим 7-*** серия какви подигравки отнесе заради залепения в последния момент багажник.
  • #7
    11 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Честно казано, те и новите аудита са една красота, не ти е работа! Грозни и нехармонични.
  • #6
    3 rate up comment 2 rate down comment
    кк ( преди 3 години )
    мн добро
  • #5
    8 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Като гледам и по грозотия ги предизвиква...
  • #4
    15 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Те и Hyundai не я брояха за марка преди 15 години, а сега колите им държат по-висока цена втора ръка от тези на VW.