IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

15-те най-бързи нови коли до 30 000 долара

За парите, които струва у нас дизелово Renault, в Америка ще вземете Ford Mustang с 310 коня

Много хора обичат да повтарят, че днешните коли не струват, сравнени с онези от доброто старо време. В някои отношения това може и да е вярно, примерно от гледна точка на дизайна. Но технологично разликата между машина отпреди 40 години и съвременен автомобил е като от Земята до Международната космическа станция. Дори само динамичните показатели на сравнително обикновени коли днес осезаемо превъзхождат най-добрите спортни модели на миналите епохи. В потвърждение на това американците от C&D подбраха 15-те най-бързи автомобила, които могат да се купят днес за под 30 000 долара (53 500 лева).

Разбира се, класацията се отнася до Северна Америка, чиито екологични норми не са, да се изразим деликатно, извънредно строги. Много от тези модели дори не се предлагат в Европа (макар че могат да се срещнат по автокъщите в Дупница, внесени от частни лица). Но класацията ни наведе на идеята за любопитно сравнение: какво може да се купи за едни и същи пари отвъд океана и у нас. Затова утре очаквайте и 15-те най-бързи коли до 52 770 лева в България.



 

 

0 от 500
  • #1
    12 rate up comment 1 rate down comment
    5.8 ( преди 4 години )
    Супер тема, като им гледам цените и доходите всеки може да си кара каквото иска. Аз мога да си позволя нова кола до 20к , дачия или малолитражка 1.0 с 82к.с., не мерси. Искам и аз да карам бърза кола, като рено меган рс, форд фокус рс на поносими цени дори и старото поколение.