IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

15-те най-бързи нови коли до 30 000 долара

За парите, които струва у нас дизелово Renault, в Америка ще вземете Ford Mustang с 310 коня

Много хора обичат да повтарят, че днешните коли не струват, сравнени с онези от доброто старо време. В някои отношения това може и да е вярно, примерно от гледна точка на дизайна. Но технологично разликата между машина отпреди 40 години и съвременен автомобил е като от Земята до Международната космическа станция. Дори само динамичните показатели на сравнително обикновени коли днес осезаемо превъзхождат най-добрите спортни модели на миналите епохи. В потвърждение на това американците от C&D подбраха 15-те най-бързи автомобила, които могат да се купят днес за под 30 000 долара (53 500 лева).

Разбира се, класацията се отнася до Северна Америка, чиито екологични норми не са, да се изразим деликатно, извънредно строги. Много от тези модели дори не се предлагат в Европа (макар че могат да се срещнат по автокъщите в Дупница, внесени от частни лица). Но класацията ни наведе на идеята за любопитно сравнение: какво може да се купи за едни и същи пари отвъд океана и у нас. Затова утре очаквайте и 15-те най-бързи коли до 52 770 лева в България.



 

 

0 от 500
  • #11
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    никой няма да ти обърне внимание на фокуса мустанга е друга лига и има възможност за сериозно надграждане
  • #10
    5 rate up comment 3 rate down comment
    До 7 ( преди 4 години )
    Ако внасяш по 100 долара месечно за 18 години се събират 21 хил.долара. Което не стига до никъде за читав университет. Вземи провери колко е стойността на студентските заеми в САЩ и колко време средно се изплаща такъв заем.
  • #9
    4 rate up comment 4 rate down comment
    До 7 ( преди 4 години )
    Я кажи колко парички е на МЕСЕЦ за четиричленно семейство пълна медицинска застраховка ммм? Дали не е доста повече от 1000 долара а? Всеки месец!
  • #8
    9 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    #6 Има модели, които се предлагат и в Европа и са същите като там и отговарят на същите екологични норми. Да обаче цените са доста различни. Що така или теб само екологията те вълнува и си търсиш оправдание защо в Европа сме все прецаканите?
  • #7
    12 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    #5 За ученето в САЩ има много възможности. Повечето учащи работят, а отличниците получават стипендии. Така, че няма проблем с издръжката. След втората година, ако си кадърен те наемат на работа или ти плащат издръжката от фирмите, които са спонсори на съответното учебно заведение, като се задължаваш след завършване определен период да работиш за тях. Къде в ЕС го има това? ! Заради това сме толкова зле и на цената на тези хубави коли от статията тук си вземаш малък кошник.
  • #6
    12 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    #5 Като те заболи зъб, ако си се застраховал здравно, отиваш и ти го правят, а застраховката го поема. Там здравното застраховане не е задължително и заради това много хора не се осигуряват и като им се наложи реват. Ако детето ти иска да ходи в колеж му правиш спестовен влог за образование. Всеки месец внасяш $100-200 което е нищо за САЩ и като навърши годините ще има пари за колеж и университет. Има и вариант да изтегли безлихвен заем за обучение и като завърши да го връща. Варианти много...
  • #5
    14 rate up comment 3 rate down comment
    #3 ( преди 4 години )
    E, да, стига да не те заболи зъб например, или да ти се наложи да влезеш в болница за малко, или пък ако искаш да си пратиш детето в колеж
  • #4
    15 rate up comment 1 rate down comment
    пропов ( преди 4 години )
    Егати, WRX е изненадващо достъпен. А Камаро и Мустанг без осмак, са колкото евтини, толкова и безсмислени. Но кати цяло ние в Европа яко сме прецакани с цените. Тук за 30 хил Евро не можеш нищо подобно да си купиш. Само разни немощни седанчета.
  • #3
    20 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    В ЕС е така. От кога го разправям, а тук някакъв преко все опонира колко хубаво било и как хората били богати и как били практични и заради това карали Клио,Поло, Фиеста и Гоуф. На баба му хвърчилото. В ЕС те съдират от данъци и бачкаш за да храниш търтейте от правителствата, политици и др.тарикати. Статията е много хубава да се види къде сме ние и къде са другите. При една сравнително ниска заплата в САЩ от $15 на час спокойно на всеки 2 г.можеш да си купуваш по една нова кола от изброените.
  • #2
    12 rate up comment 4 rate down comment
    Мазда ( преди 4 години )
    Баси, след едно такова ревю се чувствам прецакан тотално, че живея в Европа... Замислям се дали да не си спретна едно возило с една истинска конска сила като бай ***, щото само това би ми излязло по-тънко откъм поддръжка и данъци...