IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Още два модела станаха жертва на кросоувърите

Seat Alhambra и Volkswagen Sharan отиват в пенсия

В края на миналата година Volkswagen Group обяви съкращаване на моделната си гама от миниванове за Европа, като причината е намалелият интерес към автомобилите от този клас. Сега концернът предлага компактния Golf Sportsvan, средноразмерения Touran и големите Volkswagen Sharan и Seat Alhambra, които са еднакви.

Seat Alhambra

Именно най-големите модели ще бъдат пенсионирани, като производството на Alhambra, което се осъществява в Португалия, ще спре до няколко дни. Мястото му в гамата на Seat ще заеме кросоувърът Tarraco, който дебютира преди половин година и разполага със 7 места. 

Що се касае до Volkswagen Sharan, той ще се задържи до края на годината, като също няма да получи приемник и така ще бъде сложен край на 25-годишната история на големите миниванове на концерна Volkswagen.

VW Sharan

След това в пенсия ще бъде изпратен и Volkswagen Golf Sportsvan, който е построен на предишното поколение на хечбека Golf. Така единствено Touran ще остане в гамата на марката, но и него го очаква същата съдба. В същото време обаче, в Китай концернът предприема обратната тактика, като пусна на пазара големия миниван Volkswagen Viloran.

Снимки: Volkswagen, Seat

0 от 500
  • #5
    8 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    много "силни" са аргументите от рода - "като си вземето това - повече няма да си помислите за онова" - убеди ме напълно - само да се загаща и тръгвам за суф...
  • #4
    5 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    тъпотията залива масите... купувайте безумно суфофе... мното е модно. Също така е безумно, безидейно, скъпо и безцелно... Защо му е на обикновения човек суФ? Има няколко процента от потребителите, които наистина имат нужда и ползват по предназначение джипки... останалите са уфтсе!
  • #3
    12 rate up comment 3 rate down comment
    ( преди 4 години )
  • #2
    4 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    По добре е но зависи какъв. Ако е от ВАГ, каквото и да е е по-зле. Има много добри ванове но не са от селската компания.
  • #1
    17 rate up comment 3 rate down comment
    Щирлиц ( преди 4 години )
    По-добре миниван,отколкото кросоувър/каквото и да означава/.Практичността преди всичко.