IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Един от най-малките полицейски автомобили се продава

Тежащото под половин тон Subaru 360 е и изключително симпатично

Първото Subaru 360 слиза от поточните ленти през 1958 г. То тежи 453 килограма, има самоносеща каросерия и миниатюрен двуцилиндров двигател в задната част. Производството продължава до 1971 г.

Subaru продава близо 400 000 броя за 12 години, от които приличен брой в САЩ. Малко преди края на производството транспортното министерство на Нова Зеландия купува такъв автомобил за полицейски нужди.

Subaru 360 Police Car

Автомобилът се продава – той ще бъде предложен за наддаване на предстоящия аукцион на RM Sotheby's в Елкхарт, Индиана (1-2 май). Моделът 360 е боядисан в оригиналната си черно-бяла боя, притежава сирена и лампи и с него вървят дори полицейски шапки.

Полицейската машина се задвижва от оригиналния си двуцилиндров двутактов мотор и четиристепенна предавателна кутия. С мощност от 25 к.с. не трябва да се притеснявате, че е бил използван в тежки преследвания. Окачването отпред и отзад е независимо торсионно, а спирачките са барабанни на четирите колела.

Subaru 360 Police Car

Това не е първият път, в който специалният полицейски автомобил се продава на аукцион. През 2010 г. моделът смени собственика си за 16 500 долара на друг търг на RM Sotheby's в Монтерей, Калифорния. Аукционната къща сега не е обявила цена, но продавачът го предлага без резерв, т.е. без минимална цена, която трябва да бъде постигната.

Снимки: RM Sotheby's

Вижте още снимки в галерията:

0 от 500
  • #4
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Наистина много е симпатична. Всъщност, служила е към 40 години - през 2010 вече е продадена на колекционер, но това само за прецизност. И аз харесвам много коли, отличаващи се от масовката!
  • #3
    6 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Тази малка симпатична кола е служила вярно 50 г. на полицейските служители. Респект! Не е стояла в някой гараж, а всекидневно е карана цели 50 г. направо нямам думи какви коли са правели едно време и какви правят сега. Тогава се е правило да издържи колкото може повече, а сега да избута гаранцията, а след нея каквото стане. Отделно, че колата е с характер и има визия. Не е сива, скучна и отблъскваща, като повечето в момента. Благодаря за статията АМ! Не знаех за този модел. Страхотен е!
  • #2
    6 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Много яка количка. Кефи! За градска кола е бонбон! Едно такова електрическо да направят или с 3 цилиндъра малолитражка ще избият рибата.
  • #1
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Як брамбазлък!