IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Мистър Бийн продава още един Mercedes-Benz 500 E

Състоянието на модела е почти перфектно, а пробегът - 179 000 километра

Мистър Бийн отново реши да зарадва автомобилните колекционери и да продаде един от четирите си седана Mercedes-Benz 500 E (W124), които минаха през ръцете му. Екземплярът от 1993 година в редкия син цвят Nautic Blue има пробег от 179 хиляди километра, но състоянието му е почти перфектно.

Комикът Роуън Аткинсън е не само един от най-прочутите британски актьори, но и запален автомобилен фен, който обича мощните коли от 80-те и 90-те години. По-конкретно, Mercedes-Benz 500 E е едва ли не най-голямата му страст: по различно време Аткинсън купува четири такива седана, продава ги от време на време и когато се отегчи, ги купува обратно. Странно забавление, типично за Мистър Бийн.

Mercedes-Benz 500 E на Роуън Аткинсън

Така например, на търга Classic Car Auctions през май миналата година той продаде сив екземпляр от 1991 година с пробег от 310 000, при това той два пъти купи тази кола - нова и употребявана. Състоянието на този седан не беше много добро, което се отрази и на крайната цена - само 19 758 паунда. За сравнение, друг, по-нов Mercedes-Benz 500 E от 1993 г., също сив, с пробег от 80 000 км, Аткинсън продаде през февруари 2018 г. на търга Race Retro Classic Car Sale за 71 300 паунда.

Автомобилът на снимките, също е произведен през 1993 г., но до 2015 г. е бил в Япония и след това внесен във Великобритания за голяма радост на Аткинсън. Този екземпляр привлича актьора с необичайния цвят Nautic Blue: по думите на актьора, той нито веднъж не е виждал такъв 500 E по пътищата.

Явно обаче и тази кола му е писнала. Одометърът й показва 179 625 км, но експертите от Classic Car Auctions оцениха техническото състояние на 4 от 5 звезди (108 от 135 точки), което е почти перфектно. Наскоро колата е претърпяла козметичен ремонт за 5000 паунда: обновени са тапицерията на седалките дървените елементи в салона, така че интериорът на този Mercedes-Benz 500 E изглежда като нов.

Още снимки - в галерията:

Колата е пусната на търга без резерв, тоест във всеки случай скоро ще намери своя нов собственик. Наддаването ще се проведе на 28 март, но онлайн, тъй като британските власти въведоха карантина в страната поради епидемията от коронавируса. Организаторите на търга предлагат на заинтересованите видео тур на лотовете, за да може да преценят състоянието им.

Снимки: Classic Car Auctions

0 от 500
  • #5
    3 rate up comment 2 rate down comment
    До 4 ( преди 4 години )
    Нищо лично - просто тази кола не е за теб. Има много хора които не искат мултимедии, тъч скрийнове, лампички и т.н.Само за пример - 2010 личната ми 3 годишна кола купена за 62 000 влезе в сервиз за смяна на предно стъкло и боя на 2-3 елемента по щета. Взех от приятел поддържана 124-ка 2 литра турбодизел и навъртях 500 км магистрално по работа. Ами това нещо категорично вози страхотно и е по-добре обезшумено от нов автомобил от масов бранд от D сегмент / Пасат, Авенсис, Супърб /.
  • #4
    4 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Един от последните истински Мерцедеси е това. Мистър Бийн, явно разбира от коли. Не ми е ясно обаче за ежедневно каране ли ги ползва или за кеф само ги купува и продава? За колекция са ок, но за каране не мисля, че е мн.добра идея. Най-малкото нивото на безопасност е изключително ниско за съвременните условия. Някой ще те натресе и може да си до там. Освен това съм се разглезил със съвремените мултимедии и електроники и без тях трудно мога да мина. Паркета по конзолата не ми върши работа.
  • #3
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Щирлиц ( преди 4 години )
    Няма вече такива автомобили,по-точно е да бъдат наречени произведения на изкуството.
  • #2
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Mitaka ( преди 4 години )
    Защото никога не се е произвеждал с дясна дирекция, а само с лява!
  • #1
    0 rate up comment 4 rate down comment
    теслЪ ( преди 4 години )
    Щом е внос от япония защо е с лява дирекция!?!??! Или за Япония са като за Континента и Америка?