IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Цените на бензина и водата се изравниха

На някои места в САЩ горивото падна до 26 цента за литър

Цените на бензина и водата се изравниха

Цената на бензина на някои места в САЩ падна драстично, съобщиха местните медии. Така например, на бензиностанциите в щата Кентъки един галон (3,8 литра) се продава за долар. Това прави по 26 цента за литър, колкото струва обикновена бутилирана вода в местните супермаркети.

Ситуацията обаче варира значително в различните щати. В Сан Франциско, Калифорния, средната цена е 3,39 долара за галон, а в Лос Анджелис в същия щат - 3,32 долара. Което също е малко, като се има предвид средното ниво на доходите на населението.

Намалението на цената на бензина се дължи както на самоизолацията на хората зарази епидемията от коронавирус, така и поради спада в цената на суровия петрол, чиято стойност на световните борси се приближи до тези от 2001 година. У нас днес по обед средната цена на най-масовия бензин А95 бе 2,05 лева за литър, а на дизела - 2,08 лева за литър.

0 от 500