IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen Group става 100% собственик на Audi

Концернът ще изкупи и последните акции от миноритарните собственици

Volkswagen Group става 100% собственик на Audi

Германският производител Volkswagen Group обяви, че е предложил да изкупи всички акции на миноритарните собственици в Audi, така ще притежава 100% от премимум-марката. В момеkта концернът държи 99,64% от регистрирания акционерен капитал на Audi AG.

“В контекста на реорганизирането на приоритетите и отговорностите си, Volkswagen AG планира да придобие 0,36% от акциите на Audi, като това ще стане съгласно германския закон за акционерните корпорации", заявиха Audi и VW Group в съвместно съобщение.

От концерна допълниха, че Audi ще поеме водеща роля в научните изследвания и  разработки във VW Group, когато новият изпълнителен директор на марката Маркус Дюсман заеме поста. Това ще стане на 1 април, като пред Дюсман е поставена задача да върне технологичната маневреност на Audi, след като компанията уволни някои от водещите си инженери заради скандала с манипулираните дизелови двигатели, избухнал през есента на 2015 г.

Преди да дойде в Audi, Дюсман беше екперт по разработка на двигатели в BMW, където стигна дори до шеф на продажбите. Той заменя Брам Шот, който временно заема поста.

Снимка: Audi

0 от 500
  • #10
    2 rate up comment 0 rate down comment
    xcomu ( преди 4 години )
    :)), ми карай си го...
  • #9
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Кано ( преди 4 години )
    Значи аудито е хубава кола,но аз си карам vw TDI и въобще не ме впечатляват разни японци франсета и жабари.и въобще не съм заблуден.гледам и чувам.
  • #8
    2 rate up comment 0 rate down comment
    До Ванката #10 ( преди 4 години )
    Ванка, приятелче, върви работи, че тея коли "гълтат" много :) Поздрави от още един фен на тойота.А кой е нещастен, ще разбираш като теглиш чертата в края на всеки месец.
  • #7
    6 rate up comment 5 rate down comment
    сепуко харакири ( преди 4 години )
    Първо да светна форумната джапанка, Дошо, бентли е вагин, кара ауди мотор и какво ли не.После, що не си коментираш статиите за полуфабрикатите на недоубитите от атомните бомби.Трето, Ауди, Бмв и мерцедес владеят 80% от пазара в премиум клас.Добре че хората с пари и вкус, не слушат такива неудачници .Ауди по дизайн и иновации, по качество на сглобката, е в друг свят от този на дошовците.Когато караш дръгливата тойота и те подмине някое лъскаво ауди,си спомни , колко си нещастен.
  • #6
    9 rate up comment 8 rate down comment
    ( преди 4 години )
  • #5
    5 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Ей, смешен. Лексус ли е премиум или Генезис или пък Алфа ? Използвай този интернет за да се информираш, да се образоваш. Не го ползвай само за порно и фейсбук.
  • #4
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Никола ( преди 4 години )
    Е сега вече свършиха тотално
  • #3
    16 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Грешиш. Премиум е думичка, политически коректна, която означава да продадеш нещо на максимално възможната цена, въпреки, че същият продукт може да бъде купен доста по евтино на промоция. Пример: хотелска стая, 4 звезди, букинг.ком 65 лева със закуска = промоция. Същата стая, купена без резервация, на рецепция, 165 лева без закуска = ПРЕМИУМ пакет. Това е
  • #2
    16 rate up comment 13 rate down comment
    Ппппппппремиум ( преди 4 години )
    Премиум марката?! А да, сетих се - премиум е думичка за качество, надеждност, здравина, технологии, иновации.... или греша?? И един ПРЕМИУМ ТиДиАий ДИИЙ КОНЧЕЕЕ. Абе има ли "премиум" кончета с "премиум" плугове?
  • #1
    6 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Предложил??? Как така им предлага? Това става с определена доста по-висока цена от тази на борсата, а за нещо подобно не се споменава. А някой миноритарен собственик, ако не иска да продава, кво праим? И най-интересното е защо го правят? Пак някаква врътка са намерили да спестят от данъци и дивиденти. Когато ФВ стане собственик 100% на Ауди, ако изобщо стане, то тогава Ауди няма да е АД и могат да го трансформират във всякакво друго дружество. Примерно да го направят ООД и да отговарят с 1 евро.