IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Автомонтьор си направи Volkswagen Beetle по снимки

Създаването на класиката му отне половин година (ВИДЕО)

Автомонтьор си направи Volkswagen Beetle по снимки

Ракеш Бабу от индийския град Чертала сглоби класически Volkswagen Beetle от различни части, които открил в работилницата на баща му. При това автомонтьорът никога не бил виждал автомобила на живо. Направата на "костенурката" му отнела половин година, но Бабу твърди, че ако се трудил на пълно работно време над нея, щял да я завърши само за три месеца.

Основата на автомобила е стоманена рама. Двигателят пък е взаимстван от мотоциклета Suzuki Samurai, а колелата - от рикша. Поради липсата на необходими компоненти и пари, Бабу сам сглобил задната скорост за кутията, както и системата за стартиране на двигателя. Каросерията на автомобила е направена след сверяване на снимки на оригиналния модел.

Тази "костенурка" може да ускори до максималните 40 км/ч и консумира 3,4 литра гориво на 100 километра. Поради ограниченията за експлоатация на самоделни автомобили в Индия, Бабу не може да ползва творението си по обществените пътища, но много иска да попадне на някакво изложение.

0 от 500