IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

UAZ Hunter излиза на пазара в Европа като електромобил

Чешка компания ще произвежда еко-версията на руския всъдеход

UAZ Hunter излиза на пазара в Европа като електромобил

Чешката фирма MW Motors разработи електромобил на базата на руския UAZ Hunter, като той ще се появи на няколко пазара през втората половина на 2020 г. Ще се предлага и версия с десен волан за Великобритания.

Екологично чистия Hunter на външен вид не се отличава от бензиновата версия, като промените са засегнали единствено техническата част. Всъдеходът е оборудван с електромотор, чиито характеристики засега не се съобщават, и с акумулатори с капацитет от 56 до 90 кВт/ч. Автомобилът запазва системата за задвижване на четирите колела с понижаващи предавки, като тя отново може да се включва или изключва.

UAZ-Hunter

Електрическият UAZ Hunter ще се продава в няколко страни от ЕС (засега сигурни са Австрия, Дания и Нидерландия), както и във Великобритания. Предстои да бъдат обявени цените на модела.

Любопитното е, че стандартният руски всъдеход също се продава в Европа. От компанията отчитат увеличение на продажбите с 65% през 2019 г. Моделът е оборудван с бензинов двигател с обем 2,7 литра, който развива 135 к.с. и е съчетан с 5-степенна механична скоростна кутия.

UAZ-Hunter

Снимки: MW Motors

 

0 от 500