IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Brabus превърна AMG G 63 в брутален пикап с дрон

Този звяр вдига 100 км/ч за 4,8 секунди и струва поне 390 000 евро

Brabus превърна AMG G 63 в брутален пикап с дрон

Ателието Brabus представи поредното си творение - пикап, в чиято основа този път е Mercedes-AMG G 63. Тази машина е предназначена за активен отдих и за комфортни пътешествия до места, на които не е стъпвал човешки крак. Тя се казва Brabus 800 Adventure XLP и ще се появи в серийно производство.

За начало, в Brabus са удължили рамата на всъдехода с половин метър и така са си осигурили достатъчно място за създаване на товарна платформа. В основата си тя е от стомана, докато бордовете са от карбон. В крайна сметка дължината на всъдехода AMG G 63 е увеличена с близо 70 см и достига 5,31 метра. Благодарение на порталните оси е преработено и окачването, а пътният просвет вече достига 49 см.

Brabus 800 Adventure XLP

Машината е получила предна броня с лебедка, допълнителен багажник и светлини на покрива. Калниците са разширени, поставен е и нов капак с въздухозаборник. В багажника има квадрокоптер (дрон) от марката Wingcopter, чиято задача е да разузнава маршрута пред автомобила. Дронът може да развие до 240 км и да преодолява дистанция до 120 км, което го прави и подходящ за спасителни операции.

Brabus 800 Adventure XLP

Въздухозаборникът на предния капак е нужен, тъй като стандартният 4,0-литров V8 двигател е сериозно преработен. Той развива 800 к.с. и 1000 Нм, което позволява на пикапа да ускори от 0 до 100 км/ч за 4,8 секунди. Максималната скорост на Brabus 800 Adventure XLP е ограничена на 210 км/ч заради високия център на тежестта и големия пътен просвет.

От ателието обявиха, че базовата цена на това чудовище ще бъде 389 831 евро, но първо на пазара ще е появят пикапи от серията First Edition със специално оборудване на салона. Те ще струват минимум 575 630 евро. А експонатът, който ще бъде представен на салона в Женева следващата седмица, ще е още по-специален, като ще може да се купи на място. Неговата цена е 666 386 евро.

Още снимки - вижте в галерията:


Снимки: Brabus 

 

0 от 500