IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

DS изненада с крос-купе с 680 коня

Електрическият Aero Sport Lounge ускорява до 100 км/ч за 2,8 сек

DS изненада с крос-купе с 680 коня

Премиум брандът на Citroen - DS, представи дизайна на концептуалния Aero Sport Lounge, която официално ще дебютира на автомобилния салон в Женева на 3 март. Електрическият купеобразен кросоувър използва технологии от Формула Е, има необичайни материали в салона, а мощността му е 680 коня.

Дължината на кросоувъра е 5 метра, а наклоненият покрив не е толкова почит към модните тенденции, колкото елемент, обмислен от гледна точка на аеродинамиката. Предната част на автомобила, включително фалшивата радиаторна решетка, има сложна форма - това е необходимо за преразпределението на въздушните потоци. Освен това концептът получи 23-инчови джанти.

DS Aero Sport Lounge

В салона има сплетено трикомпонентен влакно от микрофибър и маркетри от слама от ателието Lison de Caunes, за чиято обработка се използва технология от 17 век. Информацията за пътуването се показва чрез проекция на предното стъкло, а функциите на автомобила може да бъдат управлявани както с жестове, така и с глас, взаимодействайки с виртуалния асистент Iris.

Задвижването на Aero Sport Lounge е базирано на технологии, които се използват в състезателния автомобил DS Techeetah, който се състезава в сериите Формула Е. Концептът се задвижва от електромотор с мощност 680 конски сили, който се захранва от батерия с капацитет 110 кВтч. С едно зареждане кросоувърът може да измине 650 км, а ускорението от място до 100 км/ч отнема 2,8 сек.

Още снимки - в галерията:

Френската компания нарича Aero Sport Lounge "прелюдия към бъдещите творения". С други думи, концептуалният автомобил е проектиран да демонстрира по-нататъшното развитие на моделната гама на DS като цяло и на електрическите превозни средства в частност.

Снимки: Motor

0 от 500