IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche Taycan постави рекорд за скорост

Електрическият седан измина 1/4-миля по-бързо от Tesla Model S

Porsche Taycan постави рекорд за скорост

Германският електрически седан Porsche Taycan е поставил нов рекорд за електромобили на 1/4-миля, като е подобрил постижението на големия си конкурент Tesla Model S във версията P100D, съобщава американското издание MotorTrend.

Досегашното най-добро постижение на Tesla Model S P100D на разстоянието, на което са състезават драг-машините, е било 10,51 секунди при развиване на максимална скорост от 201,12 км/ч. Тествания от изданието Taycan Turbo S успява да вдигне 209,81 км/ч, като записва време от 10,47 секунди.

Porsche Taycan

Това постижение прави от Taycan Turbo S "третото най-бързо Porsche и 12-ия най-бърз автомобил" в 10-годишната история на на изследването, провеждано от експертите от Motor Trend. Електромобилът се оказва дори по-бърз от спортното купе 911 Turbo S.

От изданието уточняват, че за да участва в изпитанието, електромобилът трябва да има поне 75% от заряда в батерията си, както и температурата в салона да не е поз 26,6 градуса по Целзий. Отбелязва се още, че и Porsche Taycan, и Tesla Model S използват система за задвижване на четирите колела.

Снимки: Porsche

0 от 500