IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Първи снимки на новия Hyundai i20

Корейският хечбек добави малко спортни нотки в дизайна си

Първи снимки на новия Hyundai i20

В интернет бяха разкрити снимки от екстериора на новия Hyundai i20 - хечбекът е станал по-спортен и сега се ориентира върху вкусовете на европейците. Дизайнът на модела се основава на философията "чувствена спортност" ("Sensuous Sportiness"), като при новата Sonata или евтиния седан Aura за индийския пазар. Публичният дебют на i20 ще се състои в началото на март на автомобилния салон в Женева.

Hyundai i20

Хечбекът забележимо се е променил, но е запазил пропорциите на своя предшественик. Сред характеристиките му са ъгловатите предни фарове и задните светлини със Z-образна шарка, задна врата, разделена от LED лента и фалшив дифузьор. Кръглият отвор за резервоара е станал правоъгълен и е "вписан" под фара.

Hyundai i20

Снимки на салона все още няма, но според производителя в него трябва да се появят "хоризонтални остриета" и скрити въздушни дефлектори. Цифровият приборен панел и централният дисплей - и двата с диагонал 10,25 инча, ще бъдат комбинирани в един клъстър, подобно на MBUX в моделите на Mercedes.

Hyundai i20

Засега няма данни за двигателите на новия Hyundai i20. В Европа хечбекът се предлага с атмосферен 1.2 MPi с мощност 75 или 84 конски сили, както и с 1.0 T-GDi от семейството Kappa, развиващ 100 и 120 к.с. Атмосферният двигател се комбинира с петстепенна механична скоростна кутия, а другият - и със седемстепенна роботизирана. Продажбите на модела се очаква да започнат през лятото.

Снимки: Motor

0 от 500