IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen обеща "най-чистия дизел в света" за Golf GTD

Двигателят с обем 2,0 литра ще получи нова пречистваща система

Volkswagen обеща

Новият Volkswagen Golf GTD ще получи "един от най-чистите дизелови двигатели на света", обещаван от германската компания, като разкриха и подробности за агрегата. Премиерата на модел ще се състои по време на автосалона в Женева в началото на март.

Под капака на новия Volkswagen Golf GTD ще бъде поставен мотор 2.0 TDI Evo от семейството EA288, който е сериозно модернизиран. Двигателят е получил технология за "двойно дозиране", което означава два селективни неутрализатора на азотни оксиди (SCR) и отделни дюзи за впръскване на AdBlue в потока отделяни газове. Резултатът от работата на тази система е намаление на нивата на азотни оксиди с 80%.

Това позволява на Volkswagen да твърди, че 2.0 TDI Evo е не само най-чистият двигател, поставян някога на Golf, но и е един от най-екологичните в света. На стандартния модел моторът предлага 115 или 150 к.с., но при GTD ще развива 200 к.с. (при предишното поколение мощността му беше 185 к.с. и 350 Нм).

Представеното през миналата година осмо поколение на VW Golf е изградено на последна версия на платформата MQB. Моделът се предлага в 5 хибидни версии  "умерени" eTSI и две зареждащи се eHybrid. В тяхната основа са 1,0-литров бензинов турбомотор, а също така и турбодвигатели 1.5 TSI и 2.0 TDI. Освен GTD, през тази година компанията ще представи и новите Golf GTI и R.

Снимка: Volkswagen

0 от 500
  • #12
    7 rate up comment 9 rate down comment
    шоо ( преди 4 години )
    Само си представете как всички автомобили в София са електрически. Къде ще се зареждат с ток и колко ще стане цената на тока, ако изобщо го има де...
  • #11
    11 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    После като дойде в БГ и бай *** му махне катализаторите и филтрите ще бъде ли най-чистия или ще работи като на кюмьр
  • #10
    7 rate up comment 12 rate down comment
    Вариатор ( преди 4 години )
    Айде пак Ваг да плюеме а нещо за сервизната акция на Тесла???????Заради прословутото Качество на Краварите????А????Нещо тук избягваме да пишем всички лоши статии от последните дни за Теслата ....
  • #9
    15 rate up comment 5 rate down comment
    младен ( преди 4 години )
    "Volkswagen обеща "най-чистия дизел в света" за Golf GTD"Айде пак. Нали щяхте да се електрифицирате бе? Ко стана? За какво набивате пари за разработики в ДВГ?
  • #8
    2 rate up comment 7 rate down comment
    356 ( преди 4 години )
    Тези, които са учили икономика "вишо" знаят,че ползите от монополите са по-малко отколкото вредите, които оказват върху обществата. Но това е малката полза от тях, а именно те единствено могат да движат еволюцията напред и да развиват някаква технология и да внедряват иновации в нея. "Просто" защото другите участници, въпреки възможните си добри намерения, нямат необходимия ресурс.Монополи Благодаря Ви, че Ви има :)
  • #7
    25 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Фолсцфаген обещават!!!
  • #6
    21 rate up comment 1 rate down comment
    Минаващ ( преди 4 години )
    А твърдите частици.Пежо имат ФАП от преди 15 години.И всеки филтър се сваля краде и тн и ефекта е нулев.Пълни глупости.
  • #5
    8 rate up comment 9 rate down comment
    555 до #2 ( преди 4 години )
    А именно защото разбирам от автомобили мога да кажа, че единствения наистина екологичен автомобил е един Mercedes W123 280TE от началото на 80те. В него Mercedes монтират водородна уредба подобна на метанова а през ауспуха излизат само водни пари. :)
  • #4
    22 rate up comment 4 rate down comment
    Смех ( преди 4 години )
    Като тази отчистваща система ще бъде свалена в първият сервиз за да има пойчи ряз.Иннакрая пак ще пуши като тди от 1998-***.Що се правят на ударени с тая екология.Пука им единствено за джоба как да го напълнят.
  • #3
    20 rate up comment 3 rate down comment
    555 до #2 ( преди 4 години )
    Искаш да ми кажеш, че един нашенски Голф 5 2.0ТДИ с премахнати катализатор, ДПФ и какво ли още не "да въри повичи" е по-екологичен от електромобил? ХАХАХАХ