IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mazda патентова нов 6-цилиндров мотор

Японците са готови и с 8-степенна скоростна кутия

Mazda патентова нов 6-цилиндров мотор

Компанията Mazda често патентова потенциални разработки, които може никога да не се появят в серийно производство. Този път обаче явно не е така и японците запазиха правата си върху нови двигател и трансмисия, става ясно от публикувани в интернет два патента.

Според информацията, производителят работи над нови 6-цилиндров двигател и 8-степенна автоматична скоростна кутия, който най-вероятно скоро ще се появят на серийни модели на Mazda. Още през март 2019 г. компанията обяви пред инвеститорите си, че ще пусне съвсем скоро подобни агрегати.

Mazda, патент, двигател

За двигателя е известно, че ще попадне в гамата бензинови мотори Skyactiv-X и дизели Skyactiv-D, но няма никакви подробности. Сегашните двигатели от това семейство, независимо от горивото, което използват, ще работят с новата скоростна кутия с 8 предавки. Премиерата на двата агрегата ще се състои до 2025 г.

За този период Mazda планира да представи нови версии на "меките" хибриди, а също така и обновения си фирмен стил на дизайна Kodо. В плановете на компанията влиза и пускането на нова платформа за хибриди от всички видове, като следващото поколение на Mazda 6 ще бъде построено именно на нея.

Снимки: Mazda

0 от 500