IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla увеличи пробега на Model S до 645 км

Компанията подготвя пускането на нови батерии

Tesla увеличи пробега на Model S до 645 км

Главният изпълнителен директор на Tesla - Илон Мъск, заяви че компанията му подготвя пускането на Model S с пробег от 400 мили, тоест 645 км. Това си изявление милиардерът направи по време на конференция, посветена на финансовите резултати на компанията му от последна четвърт на 2019 г.

В момента версията на Model S с  най-голям пробег изминава 379 мили (610 км). Според Мъск, през последните години инженерите на Tesla са успели значително да подобрят химическия състав на акумулаторите от тип 18650 и съответно това води до увеличение на пробега на електромобили.

Последният вариант на батериите позволява изминаване на 379 мили (по новия стандарт за измерване (WLTP) или 373 (по американския EPA), което е съответно 610 или 600 км. Сега от Tesla обещават увеличение поне до 400 мили (645 км), което е рекордно не само за моделите на марката, но и за всички електромобили.

Впрочем, американската компания продължава да обявява фантастични цифри за бъдещите си модели. Пробегът на новото поколение на Roadster трябва да достигне 1000 км, благодарение на батериите с капацитет 2000 кВт/ч, а този на пикапа Cybetruck (в неговата топ-версия) ще е 805 км. Засега единственият конкурент е само Lightyear One, който излиза в ограничена серия, но е оборудван със слънчеви батерии и при определени условия ще изминава до 1154 км.

Снимка: Tesla

 

0 от 500
  • #12
    3 rate up comment 0 rate down comment
    carpe_diem ( преди 4 години )
    WLTP стандартът за мерене на пробега (и разхода) като цяло е малко оптимистичен, но EPA е супер реалистичен според повечето електричари. Със 140 км/ч разбира се, че ще харчи повече. Обявеният разход е по-скоро за градско и не много бързо извънградско. Ама ако е 645 км по EPA, бъдете спокойни - със 140 км/ч би трябвало да можете да стигнете до морето с климатик лятото (Ама София-Бургас, също и до Варна, защото е под 1/3 магистрала, но се съмнявам за Видин-Ахтопол или Петрич-Шабла) :D
  • #11
    1 rate up comment 7 rate down comment
    пепи ( преди 4 години )
    Тоя пробег как се мери.И това повишаване на капацитета,за сметка на повишаване на килограмите ли е.Може ли да се кара с 140 км в час да речем или следваме тировете.Колко струва заряда за 1000 километра.При 200 киловат часа един забел с 2 кв ще зарежда за 100 часа.А климатик да речем има ли.
  • #10
    4 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Алооо, фена на нафтовите печки с този пробег ще можеш ли вече де стигнеш до морето? Нали това ти беше един от основните "доводи" срещу електричките. Дай сега измисли друга простотия! Сигурен съм, че можеш! Толкова си увреден от дизеловите сажди (а може и по рождение да си така), че просто си нямаш на идея!
  • #9
    4 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Ама как така ще увеличават пробега? Не може да бъде! Трябваше да питат първо форумния "специалист" ***/Тинтирито (едно и също болно същество с 2 и повече имена), за да им каже кога да фалират, а не да увеличават пробега!
  • #8
    6 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    За България и 400км пробег е достатъчен.
  • #7
    7 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    До #5: По-невярно мнение трудно можеше да напишеш. Подготвя се и е потвърден. Новите батерии и новите електромотори са сигурни, но ще има и някаква изненада, която Илон сравни с "извънземна технология".
  • #6
    4 rate up comment 3 rate down comment
    TSLA ( преди 4 години )
    И колегите, които ползват тактически фенери, знаят че новите цилиндрични клетки тип 21700 (Гигафабриката и Модел 3) дават почти двоен капацитет от 18650 с 1/3 повече обем. Сега. Не някога, не "ще, ще.." и прочее. Има ги и тук по оръжейните и други специализирани магазини. Реални неща в сегашно време.
  • #5
    16 rate up comment 4 rate down comment
    До №5 ( преди 4 години )
    Да наистина толкова "остаря" този модел че вече 8 години няма нито един производител който да е изкарал кола кято дори да се доближава до характеристиките на Model S. Само Поршето може да мине за конку рент ама струва 3 пъти повече.
  • #4
    18 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Браво на Тесла и на Илън Мъск, преобърнаха цяла индустрия, която трови хората и правеше все по трошливи коли от годината на година, за да може да имат по-големи печалби!
  • #3
    17 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    ОбъркАли са, както винаги, при преписването. 200 KWh.