IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Автомобилен проблем с новия iPhone 11

Компанията-производител е засипана с жалби от недоволни клиенти

Автомобилен проблем с новия iPhone 11

Собственици на новия iPhone 11  масово засипват компанията Apple с жалби за работата на техните устройства с интерфейса Apple CarPlay.  При това проблемите са няколко - част от тях засягат засягат само iPhone 11 и iPhone 11 Pro, а друга е свързана с работата на системата CarPlay в автомобилите на BMW и Mini.

Във всички жалби от притежатели на новите  iPhone 11 и iPhone 11 Pro посочват, че смартфонът има сериозни трудности при включването му към автомобила чрез системата Apple CarPlay. Това става както при свързване с кабел, така и без кабел. Симптомите са еднакви - след активация си устройство започва да се "бъгва", а приложенията се активират с огромно закъснение (или изобщо не тръгват). 


Apple CarPlay

Големият проблем е, че самите "айфони" се нагряват, като според някои собственици до такава степен, че да не могат да се държат в ръка. След това се появява съобщение за висока температура и устройството само се изключва с цел безопасност. Същите проблеми се срещат, макар и доста по-рядко, с iPhone 8 и iPhone XS.

Отбелязва се още, че всичко това не се случва спонтанно, а само след включване на навигациите Google Maps или Waze. Това показва наличието на някаква грешка в съвместимостта на iOS 13 c навигационния сервиз на Google, но самата компания Apple официално отрича наличието на проблем и препоръчва смартфонът да бъде върнат към заводските му настройки.


Apple CarPlay


Другият глобален проблем при новите  iPhone 11 и iPhone 11 Pro засяга използването им в автомобили Mini и BMW (най-вече моделите Х1 и Х2) с медийна система от поколение ID 6.0. Потребителите масово съобщават за проблеми със звука, когато устройството е включено по протокола Wireless CarPlay. В някои случаи системата само прескача от една песен на друга, а понякога мултимедията просто забива.

Компанията Apple вече призна за подобни проблеми с iPhone 11 и Wireless CarPlay, като обяви, че вината не е на мултимедийните системи на автомобила, но така и не предложи някакво решение. Съобщено беше само, че потребителите, които са успели да си качат версията iOS 13.3.1 beta 2 (засега тя е само тестова), нямат проблем с работата на устройствата си.

Снимки: BMW

0 от 500
  • #11
    2 rate up comment 1 rate down comment
    . ( преди 4 години )
    Ай*ит :D
  • #10
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    #6 Кое е китайско или корейско тук не става дума за някоя китайска навигация за 200 лв а за фабрична оригинална. Същото така и аифоните са оригинални никъде не се споменава, че са реплика и затова не работят. Споменава, че в техен проблем и уж се борят да го разрешът.
  • #9
    8 rate up comment 2 rate down comment
    До 8 ( преди 4 години )
    Нали трябва да видя на Уейза къде са куките и камерите, как защо - освен това чичко гугъл ме прекарва винаги където не е народа и ми изпълнява гласовите команди.
  • #8
    11 rate up comment 7 rate down comment
    Учудващо ( преди 4 години )
    Интересно защо толкова държите в колата да има Google, Spotify и т.н.Нали на телефона имаш всичко. Ти ще караш ли....Или ще играеш Angry Birds или гледаш порно ???Баба ти само от Spotify слушаше музика.
  • #7
    7 rate up comment 3 rate down comment
    До 4ти ( преди 4 години )
    "Скоро всички ще караме Тесла "Брей...кой сте па тия всички !? И кога е това скоро ?!Аре вземайте си тесли какво чакате още? Кой знае какви кошници карате , иначе сте големи еакулози. И защо слагаш всички под един общ знаменател. Нормалните хора не изпитват удоволствие да ги возят като чувал с картофи в някакъв несигурен тролей и никога няма да си го купят !
  • #6
    2 rate up comment 13 rate down comment
    Фешъна ( преди 4 години )
    Така става, акато купувате евтини китайски *** и после само се мъчите с тях. Купувайте маркови скъпи джаджи и такива проблеми няма да имате. За марковите скъпи джаджи са мислили и много са се грижили опитни, скъпо-платени специалисти. Те са уникални и работят безотказно, предлагайки оригинално усещане за завършено изделие, а не евтино китайско копие. Те китайците и корейците само това могат - да копират като папагали.
  • #5
    13 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    "скоро всички ще караме Тесла" хахахахах ти верно ли? хахах колко скоро? утре? догодина? ..ама всички викаш - без изключения :D развесели ме
  • #4
    7 rate up comment 8 rate down comment
    пепе ( преди 4 години )
    "Хората са гневни понеже от БМВ искат пари за абонамент за това, докато при другите е безплатно, какъв автогол каква драма." - Вече не искат. Усетиха се, че прекалиха с това. Както и да е, скоро всички ще караме Тесла. Там Goolge Maps, Spotify и т.н. са ти директно в колата и няма нужда да си връзваш телефона въобще.
  • #3
    11 rate up comment 1 rate down comment
    БМВ ( преди 4 години )
    Хората са гневни понеже от БМВ искат пари за абонамент за това, докато при другите е безплатно, какъв автогол каква драма.
  • #2
    13 rate up comment 11 rate down comment
    Брандо ( преди 4 години )
    Не разбирам хората в Европа взимащи си iphone.