IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шефът на Volkswagen обеща концернът да задмине Tesla

Херберт Дийс е убеден във възможностите на германския производител

Шефът на Volkswagen обеща концернът да задмине Tesla

Изпълнителният директор на Volkswagen Group Херберт Дийс заяви, че германският концерн е длъжен да изпревари Tesla Motors в съревнованието по разработка на електрически автомобили. Изявлението си топ-мениджърът направи в рамките на Световния икономически форума в Давос, съобщава Automotive News.

"Това е състезание с много участници и ние с оптимизъм гледаме към бъдещето. Уверени сме, че не само можем да се движим рамо до рамо с Tesla, но и на определен етап да я изпреварим", категоричен е Дийс.

Само преди дни Tesla нанесе сериозен удар на германския производител, след като го изпревари по пазарна стойност. Компанията на Илон Мъск вече се оценява на 104 млрд. долара, докато пазарната капитализация на Volkswagen е 99,4 млрд. Освен това, Tesla е на път да усили позициите си в Европа, като вече стартира изграждането на завод край Берлин.

Наскоро Дийс обяви, че ерата на традиционните автомобилни производители приключва. И постави за цел увеличение на пазарната стойност на Volkswagen до 200 млрд. долара, като това трябва да бъде постигнато благодарение на съкращение на разходите и на допълнителни инвестиции в нови технологии - най-вече в електромобили и системи за автономно управление.

Снимка: Volkswagen

0 от 500
  • #19
    2 rate up comment 10 rate down comment
    Свети Илон фен ( преди 4 години )
    Откъде форумните джендърчета да знаят какво означава пазарна капитализация!!!!!ххахааа За тях няма значение те обичат Гретка и Илон искат да ги возят в розова Тесла и водят по сладки барчета пълни с пичови........надупенки сладкиши
  • #18
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Готин ( преди 4 години )
    Всички са пионки във надпреварата между Рокфелер и Морган.
  • #17
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Име ( преди 4 години )
    Никой не може да стигне Тесла
  • #16
    5 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Какво да кажат GM и Ford които взети заедно са зад Тесла по този показател :-D
  • #15
    7 rate up comment 11 rate down comment
    васо ( преди 4 години )
    Явно форумните самураи не разбират за какво става дума, както винаги, пазарна капитализация означава стойността на компанията на борсата сега, само че тслата не е спечелила досега един долар, да не говорим за това по колко коли продават двете марки.10 млн едните, 200 хил другите, те и епъл имат по голяма пазарна кап. от мерцедес, но са въздух под налягане.И теслите тоже.А з съм сигурен че от всичките разбирачи, едва и някой се е качвал в елкола.И да я кара всеки ден.
  • #14
    4 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    то сега няма място съде да се зарежда представямрси след време какви опашки ще са а и като дръпнат шалтера ще си стоят тролеите по гаражите и гаражите така че слушайте джереми кларксон и се радвайте се на живота докато не сте си купили волво не познавам някой който има пари да кара електроавтомобил всички са на 6 8 10 12 цилиндъра
  • #13
    8 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    колкото американците са кацали на луната толкова и ракетите им кацат повторно много филмчета гледате
  • #12
    11 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Идва момента, в който някой от тълпата ще извика към VW... Вижтее, царят е гол! За съжаление ще трябва да се съгласим с него.
  • #11
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Ха ха ха ( преди 4 години )
    Коментар: голям смях, или по друг начин казано - ХАХАХАХАХАХАХАХАХА. Явно пропогандата там още е на мода.
  • #10
    19 rate up comment 5 rate down comment
    Елън ( преди 4 години )
    Абе индустрията беше Киркор, Гарабед и белите - ту едните, ту другите се гонят, а ние губим. А Илон е точно Горският, дето дойде и ги изгони всичките :DШе ми копате нефт лиии - ае я у лево! Ше ми продавате барутници и ше сваляте по 5 кожи лии - я у лево! Ше ми харчите милиарди НАСА, Роскосмос за сдйелани ракети лиии (дето не могат да кацат повторно като Falcon и нямат катапултиращи спасителни капсули като Space X Dragon) - у лево казах бе!