IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Полиция влезе в офисите на Mitsubishi в Германия

Компанията се разследва заради манипулирани дизелови двигатели

Полиция влезе в офисите на Mitsubishi в Германия

Полицията и прокуратурата на Германия са провели обиски в 7 германски офиса на японската компания Mitsubishi Motors във връзка с разследване на скандал с манипулирани дизелови двигател. Както съобщава агенция Bloomberg, обискирани са и 3 офиса на компанията Continental AG, която е доставчик на резерви части.

Разследването срещу Mitsubishi Motors се води от прокуратурата във Франкфурт, като се предполага, че два от дизеловите двигатели на японския производител - 1,6- и 2,0-литров, са оборудвани със система, която позволява манипулирането на показателите за вредни емисии, отделяни от мотори. 

Заради подобна система през 2015 г. избухна един от най-големите скандали в историята на автомобилната индустрия. Тогава концернът Volkswagen Group бе уличен в използването на такива устройства, благодарение на които изглеждаше, че отделяните вредни емисии са в нормите. А всъщност те превишаваха в пъти позволените нива.

Германският производител беше осъден да плати глоби и обезщетения на клиентите си в САЩ, както и в други държави. Делата срещу VW Group продължават и в момента, като концернът беше принуден да изкупи обратно част от автомобилите с манипулирани двигатели, което също му струва сериозна сума.

Снимка: Mitsubishi Motors

 

0 от 500
  • #1
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Ако наистина превишаванията са били в пъти, значи няма как да се вкарат в норма, освен с измама. Индустрията може да оптимизира ДВГ в проценти, но в пъти просто няма как. Има си физични закони, има си конструктивни прагове на двигателите и те отдавна са постигнати. Подобренията в последните десетилетия откъм разход и емисии са нищожни. Което навежда на тезата, че двигателят с вътрешно горене върви към своя залез. Аз имах такива предположения като гледах как вакуумни тръбички се чупят като солети