IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Subaru показа кросоувър, който прави с Toyota

До 2035 г. цялата гама на японската марка ще бъде електрифицирана

Subaru показа кросоувър, който прави с Toyota

Компанията Subaru проведе среща с медиите, на която беше обсъдено развитието на технологиите и бъдещето на бранда с оглед навлизането на електромобилите. На брифинга беше представен и макет на кросоувър на ток, който се разработва съвместно с Toyota. 

Според президента на Subaru - Томоми Накамура, компанията му ще продължи да следва собствената си стратегия и да развива най-успешните си технологии. Сред тях са двигателите "боксер", симетричната система за задвижване на четирите колела и комплексът за безопасност EyeSight. Освен върху тях, японският производител ще работи активно и в областта на електрификацията, като посочи конкретни срокове за преминаването към модели от този вид.

Subaru

В момента в гамата на Subaru има няколко хибрида - зареждащият се Crosstrek Hybrid, както и "умерените" XV e-Boxer, Outback e-Boxer и Forester e-Boxer. До края на 2035 г. всички моели на марката трябва да бъдат напълно електрифицирани. Пет години преди това, продажбите на хибриди и електромобили трябва да имат пазарен дял от 40%.

Причината за тази стратегия е, че през 2050 г. нивата на вредни емисии СО2 за нови автомобили ще бъде намалена с 90% в сравнение с 2010 г. При електромобилите ще се отчитат показателите от преработката на първичните източници на енергия.

На същия брифинг Subaru показа и макет на електрически SUV, който демонстрира новия дизайнерски език на марката. Технически автомобилът се разработва съвместно с Toyota, но засега не се съобщават подробности за съвместния проект на двете японски марки.

Снимки: Subaru

0 от 500