IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Българка иска да обиколи света с мотор

Виолета Иванова вече е изминала 16 000 километра, остават й още 22 000

"Българка е на път да стане първата жена, обиколила света с мотор": възможно е да сте попаднали на подобно заглавие тези дни, защото у нас продължава да расте броят на медиите, склонни да препечатват буквално всяко прес-съобщение, което ощастливи електронните им пощи. Както и броят на PR-консултантите, които не искат да позволяват на фактите да ограничават фантазията им.


Виолета Иванова, мотор, Harley-Davidson

Виолета със своя Harley пред кулите Петронас в Куала Лумпур, Малайзия

В действителност Виолета Иванова, която на 22 януари ще се срещне с публика в столичното кино "Влайкова" и ще разкаже за приключенията си със своя Harley-Davidson, изобщо няма претенциите да е първата жена, обиколила света на мотор. А и не би могла да има, защото това вече е постигано от над дузина дами, като се започне от французойката Ан-Мари Дотвил през 1973 (на Kawasaki 125) и англичанката Елспет Биърд през 1980 (на BMW R60).


Ан-Мари Дотвил, околосветско, мотор

Ан-Мари Дотвил, която обиколи света през 70-те със своя Kawasaki 125

Иванова до момента е изминала 19 000 километра върху своя Fat Bob, прекосявайки 16 държави в Близкия и Далечния изток, Австралия и Океания. Тежка катастрофа в Индия налага операция и прекъсва пътешествието й за три месеца.


Елспет Биърд, околосветско с мотор
Eлспет Биърд по време на околосветската си обиколка със своето BMW R60 в началото на 80-те години

Смелата българка ще разкаже за приключенията си, богато илюстрирани със снимки и видеоматериали, и ще представи плановете си за остатъка от околосветската обиколка - общо 22 000 километра, които ще я отведат в Южна и Северна Америка, Северна Африка и обратно в Европа. Мотивацията на Виолета е не да поставя рекорди, а да покаже на дъщерите си и на всички жени по света, че са способни да постигнат всичко, за което мечтаят.
Срещата й с публика е на 22 януари от 20:00 в кино "Влайкова".

0 от 500
  • #2
    16 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    "Мотивацията на Виолета е не да поставя рекорди, а да покаже на дъщерите си и на всички жени по света, че са способни да постигнат всичко, за което мечтаят"Мъжете го правят за кеф, жените винаги за да доказват нещо. Тъжно.
  • #1
    8 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Направо си представям как някоя пиарка плюнчи молива и пише гръмовен пред релийз, рекордите на Гинес, ***-***!