IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Бягството на Гон му е струвало 50 млн. долара

Състоянието на 65-годишният топ-мениджър се е стопило с 40%

Бягството на Гон му е струвало 50 млн. долара

Богатството на бившия главен изпълнителен директор на Nissan - Карлос Гон, е намаляло с 40% от момента на арестуването му  Япония до бягството му в Ливан. В тази сума влизат и разходите на измъкването му от Токио и пътуването до Бейрут.

Гон разкрива, че е похарчил 350 000 долара само за частния самолет, с който е напуснал страната. Разходите на екипа, организирал измъкването от Япония, са около 15 млн. долара, като в планирането на операцията, което е отнело 6 месеца, както и в нейното осъществяване, са участвали 25 човека.

В крайна сметка състоянието на бизнесмена се е стопило от 120 млн. долара, които е има при арестуването си, до 70 млн. Общите загуби на Гон са около 50 млн. долара, като в тях влизат и тези 14 млн. долара, оставени като гаранция пред съда. Сумата вече е конфискувана от японските власти.

Самият Гон продължава да твърди, че е невинен и няма нищо общо с разхищаването на средства на Nissan, за което е обвинен. Той е категоричен, че не е бягал от правосъдието, а от "несправедливост и политическо преследване". Бизнесменът обещава да публикува в медиите пълната история на случилото се от ареста му до измъкването от Япония.

На свой ред ръководството на Nissan подготвя образуване на дело срещу него в Ливан, като се търси възможност за привличане на властите в Швейцария, за да може да бъдат конфискувани парите на Гон в тази страна. Японският автомобилен производител се опита да изгони бившия си шеф и от вилата в Бейрут, която е купена за 8,75 млн. с корпоративни средства на Nissan. 

Снимка: Auto.Mail

0 от 500