IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Гон обвини Nissan и властите в Япония в заговор

Отнасяха се безмилостно с мен и ме заплашваха, заяви бившият шеф на Renault-Nissan

Гон обвини Nissan и властите в Япония в заговор

Бившият изпълнителен директор на Renault-Nissan - Карлос Гон, даде пресконференция в Ливан по-малко от две седмици, след като избяга от Япония, където беше поставен под домашен арест, а прокуратурата в Токио води дело срещу него за злоупотреби и финансови машинации.

Гон беше категоричен, че японските прокурори са се отнасяли брутално и безмилостно към него, като са го заплашвали, че ще предприемат действия срещу семейството му, ако не признае обвиненията им. Той се оплака, че е бил буквално "изтръгнат" от света, в който живее и допълни, че е жертва на заговор, организиран от ръководството на компанията Nissan.

"Бях готов да се пенсионирам още преди юни 2018 г,, но в сметка приех офертата да остана и да интегрирам двете компании една в друга. Някои от моите японски приятели смятаха, че единственият начин, да се сложи край на влиянието на Renault върху Nissan, е като се отърват от мен", каза още 65-годишният бивш топ-мениджър.

"Кой беше част от този сюжет? Очевидно, Хирото Сайкава беше част от сюжета, Хари Нада и Тошиаки Онума, защото те го показаха. Но има много други хора, като Масаказу Тойода (също член на Борда на директорите), който беше връзката между Nissan и властите. Знам какво се случва и в правителството на Япония, знам и имена, но няма да ги кажа, за да не поставя в затруднено положение Ливан, където се намирам в момента", допълни Гон.

Той беше категоричен, че всички обвинения срещу него са безпочвени и са измислени от шепа безскрупулни и отмъстителни личности. Гон ще остане в Ливан, защото тази държава няма договор за екстрадиране с Япония, а официални лица са го уверили, че няма да бъде изпратен обратно.

0 от 500