IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Драгстер и солариум в едно - защо не?

Уникален Dodge Demon Cabrio се продава във Флорида

Драгстер и солариум в едно - защо не?

Dodge Demon не е непременно първия автомобил, за който се сещаме, когато помислим за кабрио-преработка, а лилавият цвят едва ли е първия избор за модел с 852 к.с. Това обаче не означава, че такъв модел не съществува. Освен това е обявен и за продажба.

Ексклузивният солариум на колела в момента се намира в дилърството на Chrysler, Jeep, Dodge и Ram в Кейп Корал. Първият собственик е бил търговец от Мичиган, вторият е регистрирал автомобила само с пробег от 14 мили в Индиана и след това се е преместил във Флорида. Уникалният автомобил е Demon от 2018 г. с номер 2762 от 3300 общо произведени.

Важно е да се знае, че преработката в кабриолет е извършено от специализираната фирма Droptop Customs. Тя работи от 1976 г. и очевидно знае какво прави. Най-известният й проект са два кабриолета Dodge Challenger за баскетболиста Шакил О´Нийл.

demon

В случая при конверсията е било нужно много повече от отстраняване на покрива. Усилванията в напречните носачи, предната част на багажника и над амортисьорите трябва да гарантират, че при ускорение каросерията няма да се сгъне.

На мястото на покрива е поставен трислоен гюрук с отопляемо задно стъкло. Той се отваря и затваря електрически само за 20 секунди. Това може да бъде извършвано и при ниска скорост, но се препоръчва да се прави в покой.

Оригиналният Demon в момента струва 85 хиляди долара, а този екземпляр, изминал едва 172 мили, се продава за 145 995 долара.

Вижте още снимки в галерията:
Снимки: MotorAuthority

Тагове: тунинг cabrio demon dodge
0 от 500