IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

София вдигна данъците за "най-мръсните" автомобили

Очакват се допълнителни приходи в размер на 18 млн. лева от новите налози

София вдигна данъците за

План-сметката за догодина и данъците - това обсъждаха общинарите в София на последното си заседание за 2019 г., информира репортер на Bulgaria ON AIR. Над два часа продължи обсъждането на предложението за увеличение на местните данъци. "За" гласуваха 31, "против" -  двама, въздържал се беше само Борис Бонев. Той обясни, че гласувал така, защото не е ясно как ще бъдат разпределени събраните средства от увеличението на данъците.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова внесе предложение за увеличаване на данъците на автомобилите с най-ниските евростандарти, тоест под Евро 5, или произведени преди 2011 г. За колите с най-висока мощност - над 150 к.с, увеличението ще бъде между 20 и 50 лева. Това е част от мерките за повишаване качеството на въздуха, уточни Фандъкова още в края на ноември.

Фандъкова заяви, че се очакват допълнителни приходи от 18 милиона лева с това увеличение на данъците. Те ще бъдат насочени към подобряване на градския транспорт, третия лъч на метрото, както и възстановяването на паркове и градинки.

Още по темата - вижте на Bgonair.bg

0 от 500