IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes все още не иска да се бори с Tesla

Компанията отлага пускането на EQS на пазара в САЩ

Mercedes все още не иска да се бори с Tesla

Доминиращото положение на Tesla на пазара на електромобили в САЩ продължава, въпреки появата на някои директни конкуренти. Германската Audi и британският Jaguar вече предлагат свои модели на ток, но засега нямат шанс срещу компанията на Мъск, още повече че техните електромобили са и по-скъпи от тези на Tesla.

Заради това друг производител на премиум-модели - Mercedes-Benz, отново отложи пускането на първия си електрически кросоувър EQS на пазара в Щатите. Плановете на компания предвиждаха появата на модела зад океана през 2020 г., но те бяха променени и това ще стане не по-рано от 2021 г., твърди Automotive News. 

Mercedes-Benz EQC

Според представител на Mercedes-Benz, марката няма да започне да предлага своя модел, преди да спадне интересът към електромобилите на Tesla. Кросоувърът EQC е първият от 10-те изцяло електрически автомобили на премиум-производителя, които трябва да бъдат представени до края на 2020. И именно луксозният компактен всъдеход е моделът, на който компанията залага най-много.

Очакваше се, че EQC ще бъде на разположение на официалните дилъри на Mercedes в САЩ още през първата половина на 2020 г., но евентуалните клиенти на електрическия кросоувър ще трябва да изчакат поне до 2021 г., въпреки че продажбите на модела в Европа вече започнаха и там интересът към него е доста сериозен.

Mercedes-Benz EQC

Според официалните данни, Mercedes-Benz EQC може да измине 451 км с едно зареждане. За сравнение, неговият конкурент в Щатите - Tesla Model X във версия 100D, може да се похвали с пробег от 523 км.

Снимки: Mercedes-Benz

 

 

0 от 500