IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

"Напомпаните" електромобили на Volkswagen ще се казват GTX

Първият от тях ще е спортна версия на купето Crozz и ще излезе през 2021 г.

Германската компания Volkswagen се готви да използва името GTX за някои модели от семейството ID, оборудвани с електрически силови агрегати. Първият от тях е версия на купето Crozz, която ще се казва ID 5 GTX и ще излезе на пазара през 2021 г.

Всъщност идеята е под името GTX да се предлагат най-производителните като мощост варианти на електрически модели на Volkswagen. Така те ще се впишат в гамата на бранда, където се използван названията GTI за бензиновите, GTD за дизеловите и GTE за хибридните версии с най-висока мощност.

По информация на британското издание Autocar, разработката на дебютният модел GTX вече е започнала в научно-изследователския център на Volkswagen в Брауншвайг (Германия). Той, както и останалите такива електромобили, ще се отличават от стандартните машини както по екстериора, така и по интериора, като ще имат подчертано спортен вид.

Наличието на X в името означава, че машините ще получат задвижване на четирите колела, което подсказва използването на два електромотора - по един на всяка ос. Любопитното обаче е дали от General Motors няма да възразят срещу използването на GTX от Volkswagen, тъй като американският концерн и неговите дъщерни фирми са използвали това название за редица свои концептуални модели.

Снимка: Volkswagen

0 от 500
  • #5
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Какво ще стане не разбрах? Пак ли някакъв софтуер ще правят, за да стане нещо и после да ги хванат и пак извънземните да са им виновни и да се говори, че имало срещу тях някакъв заговор.
  • #4
    6 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    сепуко харакири, отцених иронията ти и чувството за хумор с един +. Продължавай все така! Забавен си и имаш невероятно чувство за хумор, което много леко гъделичка съзнанието. Както всичко досега...!!! Каза го един път! Направо ми оправи деня и не мога да спра да се хиля... :)))
  • #3
    9 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Всичките им коли трябва да са GTX, защото са напомпани, т.е. са въздух под налягане!
  • #2
    7 rate up comment 1 rate down comment
    сепуко харакири ( преди 4 години )
    Ще... стане, какйто всичко досега.
  • #1
    9 rate up comment 5 rate down comment
    Типичен мемец ( преди 4 години )
    Ще....