IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Snimka Posoka Boec

Къде се продават най-скъпите и най-евтините коли

Лидерите са Индия, САЩ и Канада, показва мащабно проучване

Къде се продават най-скъпите и най-евтините коли

Специалистите от британската консултантска компания JATO Dynamics направиха мащабно проучване къде в света се продават най-скъпите и най-евтините автомобили. При съставянето на рейтинга експертите изчислиха средната цена на новите коли в съответните страни.

Най-евтините автомобили в света се продават в Индия. Средната цена, която се изчислява, като се вземе предвид обемът на продажбите по модели и оборудване, там е 12 500 долара. На второ място са страни от Латинска Америка: Мексико, Аржентина и Бразилия, където автомобилите струват средно 20 800 долара. Пет позиция заема ЮАР (27 000 долара), където при общото ниско ниво на благосъстояние се наблюдава подчертано разслояване на обществото.

Жителите на САЩ и Канада плащат най-много от всички за нови автомобили. Средната цена на пазара в Северна Америка е 35 600. Второ място заема Европа с 34 000 долара. На трето място сред страните с най-скъпи автомобили са Австралия и Нова Зеландия (30 800 долара). Високите цени се обясняват с добрата покупателна способност на населението, което води до голям избор от премиум модели.

0 от 500
 • #11
  0 rate up comment 0 rate down comment
  Jrttt ( преди 1 година )
  Остава да си купиш немски ***, хората не знаят какво е BMW,
 • #10
  0 rate up comment 0 rate down comment
  сепуко харакири ( преди 1 година )
  Като братчеда по долу не стъпват в сервиз, защото няма тюв.И си карат таралясниците вързани с тел и ръждиви.В Африка, Пакистан и Америка няма прегледи и това обяснява японския павър.
 • #9
  2 rate up comment 0 rate down comment
  анонимен ( преди 1 година )
  В щатите са доста по-евтини колите. Сега ако гледаме средната цена на продадените автомобили е друго.
 • #8
  7 rate up comment 6 rate down comment
  112 ( преди 1 година )
  В Америка се купуват японци понеже хората нямат време да висят по сервизите, само на нашите балъци им е кеф да си разказват за повредите. Аз от 11 години в сервиз не съм стъпвал.
 • #7
  3 rate up comment 0 rate down comment
  Achtung ( преди 1 година )
  Извън Европа, твърдо Синагапур са най-скъпите автомобили.
 • #6
  5 rate up comment 8 rate down comment
  сепуко харакири ( преди 1 година )
  Най-скъпите коли са в Дания и Норвегия-имат огромно мито.А за Америка, не си струва да коментираме, като видим какво се продава там.Масово японски шрот евтинджос.
 • #5
  9 rate up comment 4 rate down comment
  анонимен ( преди 1 година )
  #4 Мисли преди да пишеш глупости! В САЩ, колите са по-евтини - ДА, но там се купуват по-скъпи коли!!! правиш ли ралика или още не можеш да вденеш. Так нямат ДДС, както в гАйропата и не хранят хрантутници и не слагат 100 вида данъка и такси. От там колите стават по-евтини, но хората са по-богати и купуват премиуми, а не псевдо такива, като А, Б клас, 1-ва и 2-ра серия, А 1, А2, А3, Шкоди, Дачий, Клиота, Полота, Гоуфове, Фиести и темподобни недоразумения. Усети ли вече разликата или още не си?
 • #4
  9 rate up comment 2 rate down comment
  анонимен ( преди 1 година )
  Пълна глупост в Щатите колите са по -евтини
 • #3
  10 rate up comment 0 rate down comment
  анонимен ( преди 1 година )
  и аз очаквах да науча нещо повече по-скоро за надценката и къде наказват най-сериозно купувача "шото има висока покупателна способност"иначе е ясно, че средно колите купувани в Индия са бюджетни евтинийки, с почти никаква безопасност... и че в САЩ и Европа се купуват премиуми, дето в Индия могат само да ги сънуват...
 • #2
  5 rate up comment 1 rate down comment
  Гост ( преди 1 година )
  Въпреки твърдението, че са съобразени модели и оборудване, усещането ми е, че сумата на всички извършени продажби като цена е разделена на общия брой продадени "коли" (каквото и да значи това) на съответния пазар и ни съобщават резултат. Аз субективно при прочитане на такова заглавие очаквам основно да науча, къде се продават най-евтините автомобили, като под сравнявани автомобили разбирам идентични или относително много сходни производи. Все пак статията има информационна стойност.