IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Коли, които струват по-малко от iPhone 11

Автомобилите са в добро състояние, като някои са и с малък пробег

Коли, които струват по-малко от iPhone 11

Британското издание Autocar си постави за задача да открие автомобили (на старо, разбира се), които струват по-малко от iPhone 11. Смартфонът се продава за 1049 британски паунда, като именно той е използан като основно пособие за търсенето в интернет в eBay.

Първата находка е жълт Fiat Seicento Sporting (на първата снимка), чийто пробег е малко под 50 000 км и вече е привлякъл вниманието на 20 евентуални купувача. Неговата цена е 875 паунда, като търгът изтича след 5 дни. 

За 820 паунда се продава и червен автомобил от същия модел, като той е от серията Sporting Michael Schumacher edition. Пробегът му обаче е по-голям, като е в по-лошо състояние. И в двата случая купувачът получава 0,9-литров бензинов мотор с мощност 39 к.с.

eBay

За 1000 паунда може да се купи и Fiat Panda (на снимката) във версията 100 HP, което означава, че под капака му е поставен 1,4-литров бензинов двигател със 100 к.с. За същата сума се предлага и няколко автомобили на MINI, като най-ексцентричното предложение е Clubmann. Той също се предлага на търг, но търсенето не е голямо.

В групата попада и Cadillac CTS от 2005 г. (на снимката долу), който към момента струва 900 паунда. Американският седан обаче има проблем с ABS, който е отбелязан в обявата. Помпата на тази важна система трябва да бъде сменена, а това означава допълнителни разходи.

eBay

Има и друга интересна кола - Rover 75 с V6 двигател, като крайна цена в случая е 950 паунда. Ако на някой му се струват много, може да излезе Rover 800 също V6 и автоматична скоростна кутия, който струва 800 паунда.

Снимки: Autocar

0 от 500