IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новата Dacia Sandero беше напълно разкрита

Компактният хечбек сменя платформата си за Европа

Новата Dacia Sandero беше напълно разкрита

Хечбекът Dacia Sandero е сред най-популярните модели на румънската компания по цял свят и сега се подготвя излизането на неговото ново поколение, което ще го превърне в един напълно различен автомобил.

Изданието Motor1 публикува изображение на модела, като разкри и подробности за него. Новото Sandero преминава на модернизираната платформа платформе CMF-B, което означава, че в Renault се отказват от използването на сегашната B0. Любопитното е, че промяната ще засегне само европейската версия, докато на развиващите пазари (на тях моделът се продава под марката Renault) ще се предлага сегашната модификация.

Ако се съди по снимката, следващото Sandero ще получи сходни черти с новото Renault Clio, но като цяло дизайнът му ще е много по-опростен. Същото се отнася и за оборудването на хечбека, тъй като идеята е моделът да не поскъпва значително. Предвижда се, увеличението на цената да е в рамките на 200-300 евро.

Засега няма яснота около гамата двигатели. Новият 1,3-литров мотор, разработен от Renault и Daimler, няма да бъде използван, тъй като е твърде скъп. Не се изключва обаче възможността за добавяне на хибриден вариант с мощност 140 к.с. Той включва 1,6-литров бензинов двигател, електромотор и батерия с капацитет 1,2 кВт.

Снимка: Motor1

0 от 500