IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ливанци превърнаха Infiniti Q40 в звяр с 1250 к.с.

Цената на Zedro Notorious е 65 000 долара, ще бъдат направени сто бройки (ГАЛЕРИЯ)

Ливанци превърнаха Infiniti Q40 в звяр с 1250 к.с.

Когато се захванете с нещо, което обичате, понякога е трудно да спрете. Такъв е случаят с младата ливанска компания Zedro Motors.Нейните инженери взимат за основа Infiniti Q40 и създават по него напълно независим и нов модел. Името му е странно - Notorious (от английски език то може да се преведе като "печално известен", "с лоша слава"), но външният вид на този спортен автомобил е невероятно ефектен.

Впечатляват, разбира се, и динамичните характеристики. Топ модификацията на Zedro Notorious запазва V6 на Infiniti, но ливанците по някакъв начин (и с помощта на двоен турбокомпресор), увеличиха мощността на този сравнително компактен двигател до чудовищните 1250 конски сили. В тази версия екстравагантно купе може да ускори от място до 100 км/ч за 3,4 сек, като от Zedro твърдят, че конструкцията на двигателя прави дори такава "напомпана" модификация надеждна и доста лесна за поддръжка.

Notorious ще има и по-скромни версии, но дори и най-достъпната прави упражнението до 100 км/ч за 5,2 сек. От Zedro обявиха, че смятат да произведат само сто такива четириместни купета и да ги индивидуализират максимално - чак до промени в дизайна на корпуса от въглеродни влакна или фибростъкло по прищявка на клиента. Цената на модела пък започва от 65 000 долара, а пет от обявените за направа 100 бройки вече са продадени предварително.

Снимки: Zedro Motors

Още снимки - в галерията по-горе

0 от 500