IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шефът на SEAT е фаворит да застане начело на Renault

Сред вариантите е и директорът на европейското подразделение на Toyota

Шефът на SEAT е фаворит да застане начело на Renault

Италианецът Лука ди Мео, който оглавява марката SEAT, е основният фаворит за нов главен изпълнителен директор на групата Renault, съобщават медиите във Франция. Другият вариант е шефът на европейското подразделение на Toyota - Дидие Лероа.

Засега от SEAT и от Toyota отричат възможността за раздяла с шефовете си. В официално изявление испанската марка обяви, че 52-годишният Ди Мео е съсредоточен изцяло върху работата си в компанията и няма никакво намерение да я сменя. На свой ред Лероа (62 г.) заяви, че не обръща внимание на слуховете. И допълни, че връзката му с президента на Toyota - Акио Тойода, е много силна и той няма намерения да я разваля.

В Renault спешно си търсят нов главен изпълнителен директор, след като Тиери Болоре беше освободен преди месец. Той минаваше за близък на бившия шеф на концерна Renault-Nissan - Карлос Гон, срещу когото се води дело в Япония за финансови злоупотреби.

Според медиите във Франция, сред обсъжданите варианти е и Патрик Колер, изпълнителен директор на компанията Faurecia, която е собственост на Renault. Самият той обаче не пожела да коментира твърденията.

Временно начело на Renault е Клотилд Делбос, която е подала молба да поеме поста за постоянно, съобщават вестниците Le Figaro and Les Echos. Двете издания обаче са категорични, че фаворит №1 за тази позиция си остава именно сегашният шеф на SEAT - Лука ди Мео. Неговото огромно предимство е, че е работил за Renault, а освен това говори френски (а също така английски, немски и испански). Френското правителство, което притежава 15% от компанията, вече обяви, че няма нищо против гражданин на друга държава да застане начело на компанията.

Снимка: SEAT

 

0 от 500