IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-надеждните и най-ненадеждните автомобили в САЩ

Consumer Reports включи Tesla Model 3 и Model S сред колите, които препоръчва за закупуване

Най-надеждните и най-ненадеждните автомобили в САЩ

Американската агенция Consumer Reports публикува ежегодното си изследване на надеждността на автомобили. От него става ясно, че някои производители са повишили качеството на своите модели, а при други се случва тоно обратното.

Аутсайдерите в класирането от миналата година - Tesla Model 3 и Model S, този път получават оценка "препоръчваме" от експертите на организацията. Според главния директор на Consumer Reports - Джейк Фишер, Tesla Model 3 е сред най-активно развиваните модели в последно време и след като компанията Tesla е стабилизирала производството, качеството на електромобила е значително подобрено.

Consumer Reports

При най-надеждните марки лидер е Lexus, следван от Mazda, Toyota, Porsche, Genesis, Hyundai, Subaru, Dodge, Kia и MINI. Аутсайдери в класирането на производителите са Cadillac (последен), Alfa Romeo, Acura, Volkswagen и Jeep.

Volkswagen губи 9 места в сравнение с миналата година, тъй като два от новите му модели - Atlas и Tiguan, имаха доста проблеми. Последни по качество обаче се оказаха два автомобила на Chevrolet  - Colorado и Camaro (на снимката).

Топ 10 на най-надеждите автомобила за 2020 г. според Consumer Reports:

Mazda MX-5 Miata

Toyota Prius Prime

Toyota Prius

Lexus GX

Hyundai Kona

Mazda CX-3

Lexus NX

Toyota 4-Runner

Mazda CX-9

Lexus GS

Топ 10 на най-ненадеждните автомобила за 2020 г. според Consumer Reports:

Chevrolet Colorado/GMC Canyon (технически са еднакви)

Chevrolet Camaro

Jeep Wrangler

Alfa Romeo Giulia

Volkswagen Atlas

Volkswagen Tiguan

Acura MDX

Tesla Model X

Chrysler Pacifica

Chevrolet Traverse

Снимки: Производителите

0 от 500
  • #17
    3 rate up comment 5 rate down comment
    notangel ( преди 4 години )
    Аз предпочитам нов ФВ, отколкото 15г. Лексус, пък за вас не знам..
  • #16
    2 rate up comment 9 rate down comment
    notangel ( преди 4 години )
    Аз предпочитам нов ФВ, отколкото 15г. Лексус, пък за вас не знам..
  • #15
    3 rate up comment 1 rate down comment
    до bastian ( преди 4 години )
    Consumer Reports са по-различни в оценката си. Те не разчитат на предоствени от производителите коли и не ходят по спонсорирани тест драйв. Купуват колите от дилъри.. Същото прявят с готваски печки, бебешки колички и каквото още там оценяват. Американските Джети I Голфове се сглобяват в Мексико. Голяма част от компонентите им също са от северноамерикански произход.
  • #14
    2 rate up comment 10 rate down comment
    bastian.kirov ( преди 4 години )
    Как се правят класациите в Европа и САЩ? По един и същи начин. Който си плати отива в горната част а който не в долната. Това е единственото обяснение че продуктите на ФВ у нас са начело а в САЩ на дъното.Все пак за еди и същи коли става дума.Сглобените от *** в Алабама Джети са 100% единтични с немските Голфове.И на двете места работата я вършат роботи а частите са едни и същи -Чайна.Днес всички коли са еднакви.Надежноста им зависи само от задволанното устройство!
  • #13
    9 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Кофти! Ауди- средняци, VW - на дъното при Alfa.
  • #12
    6 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    То и в БГ VW Tiguan няма никак добра слава.
  • #11
    14 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Понеже живееш в България една световна икономика, която е фактор в производството и най-вече продажбата на коли не те интересува нищо друго. Точно за тесногръдие стана по-долу на въпрос и ти го проявяваш в цялата му форма. А германците изобщо не карат, каквото си искат, а каквото могат да си позволят. Погледни средната възраст на автомобилите в Германия и ела пак да си говорим, че ги карат колкото ти дрънкаш! Дай подробности за дългосрочният наем! Живея в Германия и такъв не е разпространен!!!
  • #10
    3 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Силно ме интересува кои са най-надеждни и най-ненадеждни в Бангладеш.Ако ме питате, от къде на къде, ами по същата причина, по която ме интересува кои са в Америка. Понеже живея в България, европейска държава, много ме интересува как са нещата в Азия, Африка, Австралия ...
  • #9
    5 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    За мен най голямата изненада е ниската надеждност на Mercedes!Що така? Навремето правеха най здравите коли и всички се учеха от тях.
  • #8
    4 rate up comment 5 rate down comment
    хъммм ( преди 4 години )
    колега, германците карат каквото си искат защото като минат гаранцията и колата се продава, нямат нищо общо с българите , които сме принудени да купуваме коли на по 10-15 години с над 400 000 км.Пък да не говорим ,че последните години(и за напред) е все по-разпространен дългосрочния наем , плащаш месечна вноска и освен за бензин за друго не мислиш, та ще ти е все тая какво и е качеството на колата.