fallback

Brembo разработва тихи спирачки за електромобили

Те ще са по-леки от традицонните и няма да дразнят с шума си пътниците

Прочутата италианска компания Brembo, която произвежда спирачни механизми за различни автомобилни марки по света, тръгва по нов път благодарение на растящия интерес към електричките.

Без характерното ръмжене на мощните двигатели, които могат да заглушат работата на спирачките, компанията рискува да съсипе усещането за наслада от тишината на електрическите превозни средства. Създаването на по-тихи спирачки е само едно от предизвикателствата, които компанията си е поставила, тъй като планира да излезе извън рамките на традициите си и да заобиколи рисковете от остарялата технология поради това, че автомобилната индустрия се развива в дигиталната ера.

Brembo разработва по-леки спирачки с електрическо задвижване, които ще се използват в електромобилите вместо традиционните хидравлични, и е изправена пред заплаха за бизнеса си поради така наречените рекуперативни системи, които "улавят" загубената енергия при спиране и я изпращат обратно към акумулатора.

"Електромоторите не издават шум, така че шумна спирачна система може в крайна сметка да предизвика раздразнение сред пътуващите в електрическия автомобил. Те могат дори да гледат филми в бъдеще, седейки в колите си, благодарение на автономното шофиране, така че нашата цел е да направим спирачките по-тихи", заяви Матео Тирабоски, изпълнителен заместник-директор на Brembo.

fallback
  • #2
    анонимен ( преди 4 години )
    И кое точно е тихото на новите не става ясно. Поредната смешна статия.
  • #1
    Тихостъпков ( преди 4 години )
    В мойта каруца при 90-100 на 6-та нищо не се чува. Ни двигател, ни вятър, ни спирачки. Постарал се е японецът в това отношение.
fallback
Последни