IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche Taycan срещу Tesla Model S - спорът продължава

Двата електромобила премериха сили в няколко дисциплини (ВИДЕО)

Porsche Taycan срещу Tesla Model S - спорът продължава

Сравненията между двата електромобила Porsche Taycan и Tesla Model S продължават да са основната тема в много автомобилни медии. Поредното от тях се появи в сайта Car Benchmarks, като колите се надпреварваха в ускорение от място до достигане на 250 км/ч.

В случая са противопоставени версиите Porsche Taycan Turbo S и Tesla Model S P100D, които имат по два електромотора. При германския седан обаче има двустепенен редуктор, който се задейства при скорост 80-90 км/ч и позволява на електромобила линейно ускорение до максималната скорост от 260 км/ч. При Tesla редукторът е едностепенен и това оказва влияние върху изхода от този двубой.

Версията Turbo S на Taycan разчита на батерия с капацитет 93,4 кВт/ч, като сумарната мощност на двата електромотора е 761 к.с. и 150 Нм въртящ момент. По паспорт седанът вдига 100 км/ч от място за 2,8 секунди. Мощността на Tesla Model S P100D е 773 к.с. и 967 Нм. Лифтбекът ускорява от 0 до 100 км/ч за 2,6 секунди.

Двата електромобила премериха сили и на 1/4-миля, а също така и при имитация на заобикаляне на препятствие, което се появява на пътя и последвало завръщане в лентата на движение.

Любопитното е и че тук Taycan се справя по-добре от своя конкурент, като изпълнява упражнението успешно при скорост от 97 км/ч, докато Tesla не успява да се прибере в лентата си при 90 км/ч.

Видео: Car Benchmarks

 

0 от 500