IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Posaidon RS 830 е семейно комби, което вдига 350 км/ч

Мощността от 830 к.с. е достатъчна за спринт до 100 за 3 секунди

Posaidon RS 830 е семейно комби, което вдига 350 км/ч

Последното, от което има нужда един Mercedes-AMG E 63 S 4MATIC+, е повече мощност. Но дори 612 к.с. могат да се окажат малко в очите на някого, например на тунинг-фирмата Posaidon.

На пръв поглед Posaidon е матово черно комби от актуалната серия S213. Впечатление правят големите отвори за въздух отпред, зад които се виждат също големи радиатори. Дори непрофесионалното око може да познае, че мощността е висока, но едва ли има представа колко точно.

Posaidon

В хода на трансформацията към Posaidon RS 830 увеличението е от 612 на 830 к.с. Максималният въртящ момент вече е 1100 нютонметра. За постигането на тези данни инженерите на Posaidon са оборудвали 4-литровия битурбо V8 с по-мощни турбокомпресори, нови охладители и спортен въздушен филтър. Оптимизирана е и ауспуховата система, а към хардуерните промени са добавени и софтуерни за двигателя и кутията. Модул за снижаване на каросерията подобрява динамиката при висока скорост.

Posaidon

След модификациите комбито се превръща в един от най-бързите автомобили на пътя. С премахване на заводския ограничител на максималната скорост сега моделът може да достигне 350 км/ч. Ускорението от 0 до 100 е за 3 секунди.

Тунинг-пакетът с включен технически преглед, който се предлага и за всички модели на AMG с 4-литров двигател M177/M178, струва 24 хиляди евро. Ако и това не е достатъчно, може да изберете RS 830+ с 880 к.с. и 1200 нютонметра.

Снимки: Posaidon

0 от 500
  • #9
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    До 6,да колега вчера се прибирах и по пътя софия-Варна един индивид буквално направи наденица след себе си след,като бе решил да кара с 60-65 км/ч на път с ограничение 90км/ч. Такива са да се спрат от полицията,защото,както прекалено високата скорост и самонадеяност,така и ниската скорост създават предпоставака за пътни инциденти,дори ниската е доста по-опасна,защото се правят рискови изпреварвания и от там се вдигат числото на загиналите по пътищата. КАТ да санкционира и такива тъпири.
  • #8
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Gen4o ( преди 4 години )
    Rs6
  • #7
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    И задължително премахване на дистанцията от предния автомобил! Най-висока е концентрацията като гледаш цифрите на номера от 2м. Никакви залези!
  • #6
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    заради такива мислители и заспали шофьори като тебе смъртността на пътя е висока почети малко репортажите на джереми кларксон относно скоростта и проблемите на движението по пътищата абсолютно задължително трябва да бъдат премахнати ограниченията на скоростта извън населените места защото високата скорост държи водача в кондиция и се концетрира върху пътния участък а не да блее като преживно животно и да гледа през прозореца птичките тревичките залезите
  • #5
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Ще се хвалят в училище, ако случайно стигнат до там и са живи! Хвалбите с колко си се возил или колко е вдигнала колата са за хора със сериозни ментални проблеми. Хора точно,като теб! А това да правиш комби, което да бъде "бегачка" е специалитет на болните закърнели мозъци на немските вурстове. Вчера между другото решиха, че максималната скорост в Германия по аутобаните ще е 130 км/ч. Интересно къде ще го карат татковците този кошник с 350 км/ч. Луда работа...
  • #4
    3 rate up comment 0 rate down comment
    110 ( преди 4 години )
    Супер, ще спестявам цели 4 секунди до Лидъл и обратно. Веднага пускам старата кола в мобилето :)
  • #3
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    дали ще ги возиш 30 или 300 разликата е в едната нула дори ще са много радостни и ще се хвалят в училище
  • #2
    1 rate up comment 1 rate down comment
    .. ( преди 4 години )
    Интересно ми е, кой *** би подкарал децата си с такава скорост.
  • #1
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    очакваме най скАпанАта марка от съседната статия да направи и тя нещо по темата