IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Вандали масово трошат електромобили в София

Става дума за организирана акция, твърдят от фирма за споделено пътуване

Неизвестни злосторници масово чупят и повреждат електромобили в София, оплака се компания за споделено пътуване чрез профилите си в социалните мрежи. Според управата на "Райд Шеър България", която предлага услугата Spark, става дума за организирана кампания с нарастващ "интензитет на атаките".


Spark катастрофа

Само за три дни над 15 автомобила на компанията са били повредени или умишлено ударени, твърдят от "Рейд Шеър". Снимка: ДИМИТЪР КЬОСЕМАРЛИЕВ за Инвестор.БГ

Дружеството, зад което стоят литовски и български капитали, стопанисва автопарк от около 230 електрически автомобила, които се предлагат за краткосрочен наем чрез мобилни приложения.

"Само за последните три дни 15 автомобила от услугата са обект на груби вандалски прояви, опити за кражби, изпочупени стъкла и дори умишлени катастрофи", твърди компанията. Мениджърите й признават, че вече са били обект на подобни посегателства преди година, но сега мащабът налагал да дадат публичност на проблема - "защото очевидно става въпрос за добре подготвено и организирано престъпление, в голям мащаб, който би могъл да доведе до невъзможност за по-нататъшно предоставяне на услугата за българските ни клиенти".

От компанията, която до известна степен се конкурира с таксиметровите оператори в София, напомнят, че оперират в няколко държави в Европа, но никъде другаде не са били свидетели на "такова арогантно посегателство" срещу активите си.

Вижте в галерията снимки на повредени електромобили, споделени от оператора на услугата:

 

0 от 500