IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Полицията в Германия минава на ток

Служителите на реда са доволни от мощността на електромобилите

Полицията в Германия минава на ток

Полицията в германската провинция Долна Саксония завърши проект „Безшумни и готови за работа“, който въвежда темата „електрическа мобилност“ в службата на силите на ред. В рамките на проекта са използвани 27 плъг-ин хибрида и 26 електромобила, както и 51 точки за зареждане.

Изводът на полицията е, че хибридните автомобили могат да бъдат използвани на 100 процента, а електрическите покриват между 40 и 70 процента от случаите, при положение че се използват станции за бързо зареждане. В разследващите и криминалните отдели потенциалът е между 60 и 90 процента, тъй като пътуванията могат да бъдат планирани по-лесно. Ограниченията в пробега, максималната скорост и времето за зареждане играят по-маловажна роля.
Проектът е бил финансиран от федералното министерство на околната среда и регионалното министерство на икономиката в размер на 2,3 милиона евро. Той започна през 2016 г. и ще завърши догодина.

Положителни оценки от полицаите са дадени за по-високата мощност и динамиката. Недоволство е предизвикал фактът, че зареждането трябва да бъде извършвано всеки път след прибиране на автомобила в управлението. Друг проблем е в инфраструктурата, която все още не е развита в достатъчно добра степен.

Снимка: CarIT

0 от 500
  • #7
    7 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Не се хабете толкова, да се ядосвате. Нормално е да се стимулира местната икономика. ФВ е "местна" фирма и е нормално да бръкне в кацата с мед. В Бавария примерно местните власти ползват БМВ и Ауди, в Баден-Вюртемберг - предимно МБ. Саарланд са доста на френски марки. В България, когато сглобяваха колите в Ловеч се опитаха да ги пласират по администрацията, но на тях явно им се стори под нивото.
  • #6
    14 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Ето това е ВАГ, ето това е Германия. Всичко се решава от вожда и никой не може да си позволи да има друго мнение. Да ти прилича ситуацията у нас, като немската? Същото е. Имаме си вожд. Само, че нашият е Тиква и освен за себе си и приближените калинки за друг не мисли. Но ти ВАГи няма да го разбереш, защото си ГЕРБаджийче и между ушите ти освен вятър няма друго.
  • #5
    14 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Та когато говорим за Германия, явно там властва социализма. Вожда Меркел Изперкел каквото каже и това е. Няма законност, няма правила, няма демокрация. А демокрация тозно значи управление на народа. Народа не иска емигранти, но вожда тропва с копито и казва, че ще вкарва милиони и ги вкара. Фолк с Ваген изтровиха Европа с дизелите си, но вожда казва, че са чисти и продължават да си бълват трошките. ВАГ лъже и прави каквото си иска, но вожда е зад тях и винаги им прикрива 0с-раните ***!
  • #4
    7 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    ***, не пиши за себе си! Не половината, а повече от половината коментари в сайта са твои. Това не е психиатрична клиника съм ти казвал. Както и да е няма да се занимавам с жалката ти личност. Не, не е нормално да се купува само месна продукция. Това не ти е социализъм, а пазарна икономика. Полицейските автомобили имат специфични задачи да изпълняват и специално за тях се прави избор и се избира най-доброто. А за САЩ само си чувал. Там имат Приуси, Камри,Такома,4Рънър, Алтима,Алтима хибрид!
  • #3
    12 rate up comment 8 rate down comment
    5555 ( преди 4 години )
    нормално е да се купува местна продукция, какво да купят японски Приус или Тесла от САЩ? естествено, че ще купят фолксвагени, нали така си въртят собствената икономика. обясни на полицейските управления в щатите как трябва да купят кола на фирма, която не е GM или Форд и ще ти се смеят с часове. много интересно какво караш, че си non-stop triggered: половината коментари в тоя сайт са твои и едни и същи глупости за немските коли.
  • #2
    11 rate up comment 11 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Ето така немците си пласират хибридите и електричките, които никой нито купува, нито иска да види. Сега всички държавни институции ще повлекат крак и ще почнат с държавни пари да финансират пропадналата полудържавна перачница ВАГ, като купуват непотребната и калпава продукция. После ще четем статии за рекордни продажби и печалби от страна на мошениците ВАГ. И другото е интересно, че в Германия за държавни автомобили няма търгове, Взема се само немско и то предимно от ВАГ.Ей тва е демокрация...
  • #1
    4 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Значи все още не е минала, след като проекта не е приключил и колкото и да им харесва динамиакта (спорно малко), оплакванияата им са доста основателна причина и да не се случи.