IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Scuderia Cameron Glickenhaus разкри хиперавтомобил за WEC

Новият болид SCG007 Le Mans ще се предлага и в шосейна версия

Scuderia Cameron Glickenhaus разкри хиперавтомобил за WEC

Американският производител Scuderia Cameron Glickenhaus представи автомобила, с който ще участва в Световния шампионат за издръжливост (WEC) и обяви, че ще произведе 30 версии с шосейно разрешително.

SCG007 ще участва в клас „Хиперкар“, в който ще бъде конкуриран от Aston Martin Valkyrie, Lamborghini Aventador и Toyota GR Super Sport. Този клас замества прототипите LMP1. Производителите ще имат право да участват със състезателни версии на концепции и съществуващи хиперавтомобили, при положение че за двугодишен период са продадени 20 броя. Болидите могат да са бензинови или хибридови, като системната мощност е 750 к.с. и не повече от 270 за електромотора. Минималното тегло е 1100 килограма.

SCG007

SCG007 използва трилитров V6, чийто произход засега е неуточнен. Предполага се, че е възможно това да е агрегатът F154 от Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio. Първоначалният създател на двигателя, Ferrari, още не е обявил плановете си да участва в клас „Хиперкар“.

Шосейната версия на болида се очаква да струва около 2 млн. долара и вероятно ще притежава двигател с 800 к.с. и хибридна система с 200 к.с.

Снимки: Scuderia Cameron Glickenhaus

0 от 500