IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Уникален кабриолет за японския император

Хибридният автомобил е създаден на базата на Toyota Century

Уникален кабриолет за японския император

На 22 октомври тази година е насрочена официалната инаугурация на новия японски император Нарухито. Специално за това историческо събитие бе създаден уникален кабриолет, базиран на модела Toyota Century.

Откритата версия на Toyota Century съществува само в една бройка, направена по специална поръчка на императорското семейство. Кабриолетът се задвижва от хибридна електроцентрала, която включва атмосферен петлитров V8 двигател с мощност 431 конски сили. Същият се предлага и за "гражданския" седан, от който се правят по едва 50 бройки годишно.

Кабриолетът на японския император

Размерите на кабриолета не са се променили, той е запазил и четирите си врати. Дължината му е 5340 мм, което е сравнимо с параметрите на седана. Съдейки по публикуваните снимки, за автомобила не е дори предвиден мек покрив, а задният диван е поставен по-високо от този на стандартния Century. Освен това кабриолетът няма облегалки за глава на предните седалки.

0 от 500
  • #1
    12 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Фантастична кола. И показно за красив, аристократичен и солиден дизайн. Само Ролс Ройс е конглокент на тази кола!