IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новата Mazda CX-30 ще има и версия на ток

Електрическият кросоувър дебютира на автосалона в Токио през октомври

Новата Mazda CX-30 ще има и версия на ток

Проектът за електрически автомобил на Mazda в момента има статут на прототип, който преминава тестова програма в каросерията на кросоувъра CX-30, съобщава Automotive News. Твърди се, че Mazda e-TPV (Electric Test Prototype Vehicle) е оборудван с електромотор с мощност 150 конски сили и сравнително компактна батерия с капацитет от 35,5 кВтч.

Mazda e-TPV

Най-вероятно производствената версия на електромобила ще се превърне в малък кросоувър: Mazda смята да изпробва лоялността на клиентите в сегмента на KIA Niro, например. Вярно е, че не се знае кога точно електрическият автомобил ще излезе на пазара, но вече се съобщава, че в една от версиите серийният кросоувър ще бъде оборудвано с бензинов "удължител" - малък ДВГ, който може да генерира електричество за увеличаване на пробега.

Mazda e-TPV

Твърди се, че електрическият автомобил ще бъде напълно нов модел на Mazda, а не "зелена" версия на някои от съществуващите. Той ще дебютира на изложението в Токио следващия месец, но източниците не уточняват в какво качество - като концепция или като автомобил, готова за поточната линия.

Снимки: Mazda

0 от 500