fallback

Германци показаха модулна кола на ток

Evum aCar изминава до 200 километра и може да бъде регистрирана в клас N1

Преди около година старт-ъп предприятието Evum Motors представи електромобил с повишена проходимост за развиващите се страни, както и за употреба в домашното стопанство например. На автосалона във Франкфурт, в рамките на специалното изложение New Mobility World, aCar бе показан в подобрена версия.

Създателите на Evum aCar са свързани с Техническия университет в Мюнхен. Тяхното творение залага на двойно предаване и електрическо задвижване. Поради нулевите си емисии, лекотоварният автомобил може да бъде използван и в затворени помещения като складове и фабрики. Възможно е използването му в селското стопанство, търговията, индустрията и комуналната област.

Каросерията е модулна. Възможни са различни надстройки, легла и дори каросерия тип самосвал. Солидният и повратлив автомобил притежава 48-волтов акумулатор, което прави техниката по-проста. Максималната скорост е 70 км/ч, а с едно зареждане могат да бъдат изминати до 200 километра. Електромобилът може да бъде регистриран като лекотоварен до 3,5 тона (N1).

Началото на серийното производство е предвидено за 2020 г. Цени не са обявени.

Снимки: Evum Motors

fallback
  • #4
    Електричар ( преди 4 години )
    Ако махнат слънчевия панел на покрива, пробегът ще бъде удължен до 201 км.
  • #3
    До #2 ( преди 4 години )
    Ти колко изминаваш на ден за да отидеш на работа, да се върнеш и да отидеш до магазина например? Убеден съм, че не са повече от 20-30 километра! За градско ползване и в складови помещения 200 километра са повече от достатъчни
  • #2
    Warwicksz ( преди 4 години )
    200 км смислено е да за 1987-***.
  • #1
    анонимен ( преди 4 години )
    Това нещо е доста - по смислено от 2/3 от останалите елавтомобили
fallback
Последни