IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota Land Cruiser се научи да плава

Холандци направиха модела Amphicruiser, който се предлага с 4 двигателя (ВИДЕО)

Toyota Land Cruiser се научи да плава

Човек може да срещне какво ли не по време на автомобилното изложение във Франкфурт. Например прочут всъдеход, който е превърнат в ... амфибия! Става дума за универсално превозно средство, което измислилите го холандци от компания De Jong Holland (специализирана и в областта на морския транспорт) са кръстили Amphicruiser. Всъщност, напълно заслужено.

Amphicruiser

Всъдеходът превъзхожда всички останали свои събратя по способност да плава. Освен това, за разлика от много други амфибии, той се движи във водата благодарение на водоструйни двигатели с обща мощност от около 100 к.с. Вярно, плува бавно - със скорост от само 9 км/ч или 5 възела, но създателите му виждат в това доста достойнства.

Amphicruiser

Първо, с такава скорост е безопасно да плавате и е невъзможно случайно да се блъснете в брега. Второ, това дава право на европейците да плават с Amphicruiser, без необходимостта от специален лиценз (самата машина има сертификати TUV и Lloyd - официално е и кола, и плавателен съд). И накрая, трето, екстравагантният всъдеход не е речна лодка, а просто SUV с разширени възможности. Той, например, няма нужда да търси мост или брод: водната преграда може просто да бъде премината. 235-милиметровият просвет и 43-градусовият ъгъл на влизане ще помогнат да се качите на брега.

Amphicruiser е създаден на базата на Land Cruiser (очевидно), а шасито е избрано заради неговата надеждност и лесна поддръжка: холандците твърдят, че творението им може да се обслужва и ремонтира по целия свят. Всъдеходът е оборудван с мостове в окачването (предният на пружини, задният - на полуелиптични пружини) и има избор от четири двигателя: редови шестцилиндров атмосферен дизелов (4,2 л, 130 к.с.), турбодизел V8 (4,5 л., 205 к.с.), шестцилиндров бензинов (4.0 л, 227 к.с.) или електромотор от Huber, който развива 82 к.с. и се предлага с 45-киловатова батерия. Първите три двигателя са заимствани от Toyota.

Всъдеходът е оборудван със система за задвижване на всички колела, ръчна скоростна кутия (автоматична и блокировките на диференциала от ARB са опционални), резервоар за гориво с обем 120 л, електрически помпи за изпомпване на вода, 16-цолови джанти, климатик и две въздушни възглавници, и като цяло изглежда много уверено. Каросерията на Amphicruiser е изработена от алуминий, който издържа на морската вода, покривът е пластмасов, а интериорът - кожен. Списъкът с допълнителни опции включва електрическа лебедка, теглич, допълнителни седалки, експедиционен багажник и дори мултимедийна система. Базовата цена на модела е 180 000 долара, а направата на всъдехода по поръчка отнема най-малко половин година.

0 от 500