IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-AMG GT R стана още по-мощен

Тунинг ателието Posaidon напомпа модела до 880 коня

Mercedes-AMG GT R стана още по-мощен

Специалистите от германското тунинг ателие Posaidon показаха най-мощната версия на суперавтомобила Mercedes-AMG GT. Благодарение подмяната на турбокомпресорите, инсталирането на ковани бутала, нова горивна система, настройки на блока за управление на двигателя и усъвършенстването на отработените газове, мощността на би-турбо V8 двигателя M178 бе увеличена до 880 к.с.

Mercedes-AMG GT R - тунинг

За демонстрационен автомобил за тунинга в Posaidon взеха най-мощната "пътна" версия на модела - AMG GT R. От ателието обаче подчертаваха, че пакетът RS 830+ , който увеличава мощността до 880 коня, е достъпен за всеки AMG GT, независимо от версията. Външен тунинг от ателието не са направили.

Инженерите обясняват, че въртящият момент на модернизирания двигател е трябвало да бъде принудително ограничен на около 1000 Нм, за да се предпази трансмисията. На ателието му се наложи да работи усилено, за да може бъдещият собственик на Mercedes-AMG GT с пакета Posaidon да преобразува увеличената мощност в динамика. Според резултатите от измерванията, модифицираната версия със задно задвижване ускорява от място до 100 км/ч за 2,9 сек, а максималната скорост достига 360 км/ч.

Още снимки: в галерията по-горе

0 от 500