IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Opel показа първия в света рали-електромобил

Премиерата на Corsa-e Rally ще бъде на изложението във Франкфурт

Opel показа първия в света рали-електромобил

Германският производител Opel представи първия електромобил в света, предназначен за участие в ралита. Моделът носи обозначението Corsa-e Rally, а премиерата му ще бъде по време на автосалона във Франкфурт през септември.

Състезателният електромобил ще участва в сериите ADAC Opel e-Rally Cup следващата година. Шампионатът ще бъде създаден специално за рали електромобили и ще замени сегашния ADAC Opel Rally Cup. Това означава, че Corsa-e Rally ще заеме мястото на сегашния ADAM R2.

Opel Corsa-e Rally

Новият състезателен хечбек е оборудван с електромотор, генериращ 134 к.с. и 260 Нм. Що се отнася до батерията, тя е същата, използвана и в пътната версия на модела – 50-киловатчасова. Променени са обаче спирачките и шасито, като заедно с това са монтирани ролбар, предпазен панел на дъното автомобила, както и противопожарна система.

Opel Corsa-e Rally

От Opel планират да създадат 15 бройки от Corsa-e Rally, като цената за автомобил се очаква да бъде по-малко от 50 000 евро.

Снимки: Opel

0 от 500