IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как се справя Toyota Supra в битка с трима германци

Японският модел хвърля ръкавицата на Alpine A110, Audi TT RS и Porsche 718 Cayman GTS (ВИДЕО)

Как се справя Toyota Supra в битка с трима германци

В новото си видео Мат Уотсън и колегите му от CarWow противопоставят един срещу друг "напомпаните" Alpine A110, Audi TT RS, Porsche 718 Cayman GTS и Toyota Supra. Като полуевропейски модел с двигател на BMW, но с японски тунинг, последният е доста необичаен съперник.

Първият тест е драг състезание на традиционната една четвърт миля. Не искаме да разваляме впечатлението от гледането на видеото, затова само ще споменем, че японският автомобил взима дистанцията за 12,1 секунди.

Следва състезание от скорост 80 км/ч, което е тест за способността на моделите своевременно да превключват предавки към необходимите и да ускоряват. Supra, фактически, се движи заедно с Porsche, преди да изостане от много по-скъпия си съперник.

Накрая е тестът за спиране при скорост от 113 км/ч. И четирите автомобила показват много сходни резултати в това състезание. Supra завършва на второ място, но е на няколко метра от първия.

Supra не печели нито един от тестовете, но показва впечатляващи резултати в сравнение с европейските си конкуренти. Те са още по- забележителни, тъй като 718 Cayman GTS и TT RS са топ версиите на базовите модели, а A110 има някои допълнителни настройки.

Тунерите вече доказали податливостта на новата Toyota Supra към всякакви интервенции. Само с настройка на блока за управление, двигателят може да развива мощност от 420 к.с. и 597 Нм въртящ момент вместо стандартните 335 коня и 495 Нм.

0 от 500
  • #6
    3 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Съдба! Ако си някакъв запален хондаджия или тойтаджия, плюл по немските кошове и сега се оказва, че на върховната Супра двигателя е от БМВ, какво ти остава.........
  • #5
    8 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    То в наши дни Тойота и спортна кола малко не се връзват в едно изречение. ГТ86 всъщност е Субару, Супра е БМВ, И сега ще правят спортна кола която ще е Мазда.
  • #4
    10 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    В Супрата какво японско има? Че тя си е чисто БМВ!
  • #3
    17 rate up comment 1 rate down comment
    Alpine a110 ( преди 4 години )
    Alpine a110 е френски автомобил.
  • #2
    5 rate up comment 9 rate down comment
    Кимоното ( преди 4 години )
    Ами тояга си е Койотата. Не се научиха да правят спортни коли оризарите и това е. Толкова време да я говориха тая Супа и накрая я тестват срещу най слабите представители от Европа и губи.
  • #1
    5 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    "Само с настройка на блока за управление, двигателят може да развива мощност от 420 к.с. и 597 Нм въртящ момент вместо стандартните 335 коня и 495 Нм."Маде ин Германи