IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Бащата на Bugatti Chiron поема дизайна на Koenigsegg

Руснакът Александър Селипанов вече има опит и в Lamborghini

Бащата на Bugatti Chiron поема дизайна на Koenigsegg

Руснакът Александър Селипанов е новият главен дизайнер на бутиковия шведски производител на хиперавтомобили Koenigsegg. Досега Селипанов беше шеф-дизайнер на Global Genesis Advanced Studio – подразделението на луксозната марка на Hyundai, което отговаря за дизайна на Genesis. Официално Селипанов става директор по дизайна на Koenigsegg и главен стилист на RAW Design House – студиото, което обикновено работи с някои от клиентите на марката за индивидуализиране на супер скъпите им автомобили.

„За мен това е сбъдната мечта – заяви пред руските медии Селипанов. – Аз съм голям почитател на свободния дух на Koenigsegg и привързаността й към иновациите. В съвременния свят постиженията на Koenigsegg нямат аналог, а за мен е голяма чест да предложа точно на тази компания своя професионален опит и да споделим нашата страст към спортните автомобили.”

Под ръководството на Селипанов в Genesis бяха създадени последните два концепта на корейската марка – Essentia и Mint.

Преди това руснакът беше креативен директор на Bugatti и отговаряше за екстериора на концептуалния Vision Gran Turismo и за дизайна на хиперавтомобила Chiron.

Кариерата на Селипанов в автомобилния дизайн стартира през 2005, когато той завършва калифорнийския Art Center College of Design, като първоначално работи във Volkswagen и Lamborghini, където се труди по създаването на Huracan.

0 от 500